Δεν υπήρχε καλοκαίρι στο χωριό που να μην το περνάω με μια γρανίτα στο χέρι. Δεν τις έφτιαχνα μόνη μου τότε αλλά όταν διαπίστωσα -κάπου κατά τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων- ότι μπορούσα να την φτιάξω και μόνη μου, το έκανα.
Από τότε και μετά δεν έφαγα ξανά γρανίτα αγοραστή (true story). Αγαπώ τις σπιτικές γρανιτούλες μου, που περιέχουν υλικά που γνωρίζω πώς να προφέρω και μπορώ να φτιάχνω εύκολα και γρήγορα ακόμα και κάθε εβδομάδα.
Η γρανίτα ροδάκινο είναι από τις αγαπημένες μου και τώρα που διανύουμε και την εποχή που τα ροδάκινα είναι στα πάνω τους δεν έχω κανένα λόγο να μην την φτιάχνω όσο πιο συχνά γίνεται.
Σου έχω παρακάτω δύο συνταγούλες για να φτιάξεις όποια σου ταιριάζει περισσότερο ή και τις δύο.
Γρανίτα ροδάκινο και φράουλα (60 θερμίδες η μία)
Υλικά για 6 γρανίτες:
- 2 ώριμα ροδάκινα
- 1 φλ. φράουλες
- 2 κ.σ. μέλι
- 1/2 φλ. γάλα της επιλογής σου

Βρες την εκτέλεση της συνταγής και άλλη μία συνταγή στο mrssoupe.com.