Μπορεί να μην είσαι συνηθισμένη στη γεύση του βατόμουρου και να μην ξέρεις πολλά για το superfood acai αλλά τι θα κάναμε και εμείς αν τα ήξερες όλα;
Στο KeepUp αγαπάμε τις συνταγές που συνδυάζουν τα superfoods χωρίς να κάνουμε όμως έκπτωση στη γεύση!
Και επειδή το καλοκαίρι τώρα αρχίζει έψαξα και βρήκα κάτι δροσιστικό, νόστιμο αλλά και super διατροφικό στο αγαπημένο site http://goodnessis.com/ των Stacey & Donna!
Πριν σου δώσω τη συνταγή όμως θα σου πω δυο κουβέντες για το Acai
Tο Acai είναι ένα πλούσιο φρούτο σε βαθύ μοβ χρώμα, το οποίο έχει σχήμα σταφυλιού και ήπια γλυκιά γεύση σοκολατένιου μούρου.
Μέσα στο θρεπτικό πολτό και το φλοιό, τα acai berries περιέχουν αντιοξειδωτικά, αμινοξέα, φυτικές ίνες, απαραίτητα λιπαρά οξέα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που τα κάνουν ένα σχεδόν τέλειο ενεργειακό φρούτο. Βοηθάει στην αύξηση των αντιοξειδωτικών επιπέδων έτσι ώστε να εξουδετερώσει βλάβες από ελεύθερες ρίζες, ενισχύει τα επίπεδα ενέργειάς σας, υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημά σας και βοηθάει στην ανάπτυξη ενός υγιούς πεπτικού συστήματος.
Τώρα που έχεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες καταλαβαίνεις ότι αυτές οι γρανίτες είναι μια λιχουδιά που παρέχει στον οργανισμό τη θρέψη που χρειάζεται!
Δες παρακάτω τη συνταγή για μια υπερδύναμη αντιοξειδωτικών!
Τι θα χρειαστείς για 9 μικρές γρανίτες
Αν δεν έχετε βατόμουρα, δοκιμάστε μια διαφορετική ποικιλία μούρων, μύρτιλλα, σμέουρα ή ακόμα και φράουλες. Για ένα πιο κρεμώδες sorbet, αντικαταστήστε το χυμό μήλου με κρέμα καρύδας βάζοντας στο ψυγείο μια κονσέρβα γάλα καρύδας και παίρνοντας τη λευκή παχιά κρέμα από το επάνω μέρος.
• 3 φλιτζάνια φρέσκα βατόμουρα, πλυμένα
• 2 μέτριες ώριμες κατεψυγμένες μπανάνες
• ½ φλιτζάνι άγλυκο χυμό μήλου ή χυμό φρούτων της επιλογής σας
• 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη acai
• 2 κουταλιές της σούπας φυσική γλυκαντική ουσία της επιλογής σας (ζάχαρη καρύδας, σιρόπι σφενδάμου ή μέλι)
Πλύνετε τα μούρα και τοποθετήστε τα σε μπλέντερ υψηλής ταχύτητας ή επεξεργαστή τροφίμων, μαζί με τις αποφλοιωμένες κατεψυγμένες μπανάνες, το χυμό μήλου και τη σκόνη acai. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα, σταματώντας αν χρειάζεται για να σπρώξετε το φρούτο προς τα κάτω με μια λαστιχένια σπάτουλα. Δοκιμάστε και προσθέστε γλυκαντικό, κατά περίπτωση. Ανακατέψτε πάλι για να διαλυθεί το γλυκαντικό.
Τοποθετήστε στις βάσεις γρανίτας και καταψύξτε ή απολαύστε όπως είναι!