Γρήγορη πίτσα με ζύμη 2 υλικών | Έτοιμη σε 25′

By

Ηέμπνευση για την πιο γρήγορη πίτσα με ζύμη 2 υλικών ήρθε ένα βράδυ που τα αγόρια στο σπίτι ήθελαν να φάνε (μπαμπάς και γιος) και ήμουν πολύ κουρασμένη για πολλά-πολλά (όπως και οι περισσότερες από εσάς).

Λέω θα την φτιάξω και ό,τι γίνει και πραγματικά αυτό που έγινε ξετρέλανε τους πάντες. Η πίτσα φούσκωσε χωρίς να περιμένω λεπτό. Και σε 25 λεπτά ακριβώς και τα δύο αγόρια έτρωγαν και ήταν ευχαριστημένα.

Κολλάει η ζύμη σου;

Aν νιώθεις ότι η ζύμη σου κολλάει περισσότερο από το φυσιολογικό τότε μπορείς να προσθέσεις λίγο αλεύρι παραπάνω. Ξεκίνα με μια κουταλιά της σούπας και κολλάει κι άλλο βάλε άλλη μία.

Δες ακόμα –> Πίτσα με κρυμμένα λαχανικά | Για τα παιδάκια σου

Μπορείς να βάλεις τη ζύμη στο ψυγείο;

Μπορείς να την βάλεις στο ψυγείο αν έχεις σκοπό να τη φτιάξεις μέσα στη μέρα. Διαφορετικά θα αρχίσει να κολλάει πάρα πολύ και θα χρειαστεί πολύ αλεύρι για να την κάνεις να ξεκολλήσει.

Μπορείς να την βάλεις στην κατάψυξη;

Όχι δεν μπορείς να την βάλεις στην κατάψυξη. Αυτό που μπορείς, όμως, να κάνεις είναι να ψήσεις την ζύμη σου χωρίς τα toppings. Μόλις κρυώσει βαλ’την σε σακουλάκι το οποίο κλείνει καλά και βαλ’την έτσι στην κατάψυξη. Όταν έρθει η ώρα να την φας απλά η βγάζεις από την κατάψυξη, βάζεις τα toppings που θέλεις και ουσιαστικά απλά τη ζεσταίνεις για 10-12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Δες ακόμα –> Πιτσάκια-καλαμάκια για τα παιδικά πάρτι του καλοκαιριού!

Πόσες θερμίδες έχει η ζύμη;

Αν την κόψεις στα 4 το κάθε κομμάτι έχει 197 θερμίδες. Από εκεί και πέρα οι θερμίδες αυξάνονται ανάλογα με το τι toppings θα χρησιμοποιήσεις.

Βρες την εκτέλεση της συνταγής στο dearlife.gr.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News