Από μικρή ήταν ανάμεσα στις κορυφαίες, αλλά ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια η Κατερίνα Στεφανίδη έχει… απογειωθεί.
Σίγουρα η προπόνησή της και η ψυχολογία της νικήτριας είναι τα βασικά στοιχεία που την ανέδειξαν «χρυσή» Ολυμπιονίκη και πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου στο επί κοντώ. Ενα κομμάτι όμως από το «παζλ» της επιτυχίας ενός αθλητή είναι πάντα και η διατροφή.
Αλλωστε και η 27χρονη παραδέχθηκε ότι η επιτυχία και η σταθερότητά της οφείλονται εν μέρει στο ότι τρώει καλύτερα.
«Αλλαξα πολύ τη διατροφή μου. Στο κολέγιο και το μεταπτυχιακό συνήθιζα να τρώω δημητριακά και γάλα σε όλα τα γεύματα», είπε μιλώντας στο ESPN. «Παλιά, είχα πολλά ζητήματα με το βάρος μου. Συνήθιζα να ξεκινάω δίαιτα κάθε εβδομάδα», συμπλήρωσε.
«Τώρα τα έχω αλλάξει όλα. Πρόσθεσα περισσότερα γεύματα. Είναι σχεδόν σαν να βάζω ξυπνητήρι κάθε δύο ώρες για να τρώω. Και αν θέλω να χάσω λίγα κιλά, τρώω κάτι ικανοποιητικό», συνέχισε. Και όταν λέει ικανοποιητικό, εννοεί κάτι πικάντικο.
Πέρα όμως από τις αλλαγές στη διατροφή της, η Στεφανίδη μοιράστηκε με το ESPN τη συνταγή για την αγαπημένη της λιχουδιά: τα μελομακάρονα, επειδή έχουν άφθονη κανέλα και γαρύφαλλο. Παραδέχθηκε όμως ότι την τελευταία φορά που δοκίμασε να τα φτιάξει, τα πράγματα δεν πήγαν καλά και κατέληξαν περισσότερο σαν… κέικ.
Σε άλλη συνέντευξη ο σύζυγος της χρυσής Ολυμπιονίκη είχε πει “Αν βγούμε, θα πάρουμε ένα γλυκό, μια κρέπα. Ή θα φάμε ταϊλανδέζικο, που μας αρέσει πολύ”.
Στο σπίτι μαγειρεύει εκείνος και μάλιστα το πιο δύσκολο φαγητό που φτιάχνει είναι το πατσίτσιο. “Απλά δεν φτιάχνει πολύ συχνά, γιατί μας πιάνει στομάχι μας, δεν είμαστε συνηθισμένοι” λέει η Κατερίνα. Εκείνη το είχε μαγειρέψει για πρώτη φορά, άρεσε στον Mitch και κάπως έτσι εκείνος το ενέταξε στο μενού του. “Απλά έχει αλλάξει η διατροφή μας και πλέον μας είναι λίγο δύσκολο να το φάμε. Δεν τρώμε μακαρόνια και όταν φτιάξαμε την τελευταία φορά παστίτσιο, το Φεβρουάριο, πετάξαμε το μισό, γιατί είχε πρηστεί το στομάχι μας. Κάναμε και ένα λάθος στην μπεσαμέλ…” αποκαλύπτει η ίδια.
Πηγή: iefimerida.gr, youweekly.gr