Η μια και μοναδική αλλαγή στο μαγείρεμα που πρέπει να κάνεις!

By

Όσοι αγαπούν να ψήνουν γλυκά έχουν πάντα τα παρακάτω στάνταρ υλικά στην κουζίνα τους: αλεύρι, μαγειρική σόδα, ζάχαρη και φυσικά αυγά. Άλλωστε μπορεί κανείς να φτιάξει κέικ ή μάφιν χωρίς να βάλει αυγά μέσα σε αυτά; Φυσικά και μπορεί και εγώ είμαι εδώ για να σου πω με τι μπορεί να τα αντικαταστήσει.

Για κάθε αυγό που πρέπει να βάλεις σε μια συνταγή σου, βάλε 1 κ.σ. λιναρόσπορο και 3 κ.σ. νερό. Ο λιναρόσπορος θα γίνει σαν ζελατίνη όταν μείνει στο νερό για 5-10 λεπτά και θα αποκτήσει μια παρόμοια σύσταση με αυτή του αυγού.

Ο λιναρόσπορος παρέχει πολλά θρεπτικά οφέλη στον οργανισμό. Περιέχει πολλές φυτικές ίνες, έχει τις μισές θερμίδες από αυτές που έχει ένα αυγό και είναι πλούσιος σε Ωμέγα-3 λιπαρά. Δες τη διαφορά των δύο υλικών στον πίνακα που ακολουθεί.

kl_glyko01

Χρησιμοποίησε αυτό το μικρό κόλπο στο επόμενο γλυκό σου και θα διαπιστώσεις πώς θα είναι το ίδιο νόστιμο.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News