Η μοναδική γαλλική συνταγή που πρέπει να ξέρεις να φτιάχνεις αυτόν τον χειμώνα!

By

Η νέα τάση στο φαγητό είναι οι σούπες και οι Γάλλοι είναι ειδικοί σε αυτές. Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέξαμε να σας δείξουμε πως να φτιάξετε μια από τις πιο δημοφιλείς γαλλικές συνταγές.

Δείτε παρακάτω τι υλικά θα χρειαστείτε για να φτιάξετε μια γαλλική κρεμμυδόσουπα.

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1,3 κιλά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1-2 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • λίγο θυμάρι
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 4 φλ. ζωμό από κρέας
  • 2 κ.σ. μπράντι

Ξεκινήστε ζεσταίνοντας το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Προσθέστε τα κρεμμύδια και ανακατέψτε. Αλατοπιπερώστε και σκεπάστε την κατσαρόλα για 15 λεπτά.

Προσθέστε τη ζάχαρη και μαγειρέψτε για ακόμα 15 λεπτά. Έπειτα ρίξτε μέσα το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.

Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε και έπειτα ρίξτε μέσα τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι, το κρασί και το ζωμό.

Μόλις πάρει μια βράση χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για τουλάχιστον 45 λεπτά. Μην αφήσετε τη σούπα σας να μαγειρευτεί για πάνω από 70 λεπτά.

Στο τέλος προσθέστε το μπράντι και μαγειρέψτε για ακόμα 10 λεπτά.

Η σούπα σας είναι πανέτοιμη. Απολαύστε την ζεστή. Και να θυμάστε πως τη δεύτερη μέρα είναι ακόμα πιο νόστιμη.

You may also like

Hot News