Η πιο εύκολη συνταγή για λαζάνια στον φούρνο χωρίς ίχνος “κακού” υδατάνθρακα!

By

Λατρεύω τα λαζάνια στον φούρνο με κιμά και λαχανικά αλλά τελευταία όταν ακούω λέξεις όπως “λαζάνια”, “μακαρόνια” και “λευκό ψωμί” βγάζω καντήλες.

Βρήκα, λοιπόν, μια σούπερ υγιεινή εκδοχή της κλασικής συνταγής για λαζάνια και σου την μεταφέρω. Είναι πάρα πολύ νόστιμη και δεν θα σε γεμίσει ενοχές.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις τα πιο τέλεια “ψευτολαζάνια” είναι:

  • 2 μέτρια κολοκύθια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 280 γρ ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 3/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης ή αλεύρι από αμύγδαλο ή φυστίκι

Ξεκίνα απλώνοντας ελαιόλαδο σε ένα πυρέξ.

Κόψε τα κολοκύθια σε πολύ λεπτές λωρίδες.

Άπλωσε μια στρώση κολοκύθια στον πάτο του πυρέξ. Με ένα κουτάλι άπλωσε την σάλτσα ντομάτας. Ρίξε λίγο σκόρδο από πάνω.

Ανακάτεψε σε ένα μπολάκι την παρμεζάνα με το αλεύρι. Άπλωσε από πάνω λίγο από το μείγμα. Βάλε απο πάνω πάλι φέτες κολοκυθιού, πάλι σάλτσα, πάλι σκόρδο και ξανά παρμεζάνα και αλεύρι.

Συνέχισε μέχρι να σου τελειώσουν τα υλικά. Μαγείρεψε στον φούρνο για 1 ώρα σε μέτρια θερμοκρασία.

Πασπάλισε με παρμεζάνα και σέρβιρε.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News