Αγαπώ τη σοκολάτα και όλα τα γλυκά που την περιέχουν. Παρόλα αυτά την έχω βγάλει από τη διατροφή μου εδώ και αρκετό καιρό (πλέον την τρώω σπάνια). Όταν, όμως, βρήκα αυτή τη συνταγή για μους σοκολάτας με αβοκάντο, είπα να την δοκιμάσω. Φυσικά πλέον υπάρχει μονίμως στο ψυγείο μου.
Για να τη φτιάξεις και εσύ για δύο άτομα θα χρειαστείς:
- 1 μεγάλο αβοκάντο
- 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- 1/4 φλ. γάλα αμυγδάλου ή γάλα της επιλογής σου
- 2 κ.γ. maple syrup (μπορείς να βάλεις και μέλι)
- 1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 8 αμύγδλα για το γαρνίρισμα, αν θέλεις
Ξεκίνα ρίχνοντας το αβοκάντο, το κακάο, το γάλα, το maple cyrup και τη βανίλια στο μπλέντερ. Χτύπα το μείγμα καλά.
Βάλ’το στο ψυγείο να κρυώσει και χώρισέ το σε δύο μπολ. Θα σε ξετρελάνει και ταυτόχρονα δεν θα σου δημιουργεί καμιά ενοχή.