Αυτή η σαλάτα φωνάζει καλοκαίρι!
Την έφτιαξα για πρώτη φορά το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και όλοι στο τραπέζι έβαλαν και δεύτερη μερίδα στο πιάτο τους. Έτσι την έβαλα στη λίστα με τις σαλάτες του καλοκαιριού και έχω σκοπό να την φτιάχνω όσο πιο συχνά γίνεται. Γιατί είναι και υγιεινή και πεντανόστιμη και γρήγορη.
Για να την φτιάξεις κι εσύ θα χρειαστείς:
- μισό κιλό μπριζόλα σε κομματάκια
- 1μιση κ.γ. κύμινο
- 3/4 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
- 6 κ.σ. γιαούρτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. λευκό ξίδι
- 6 φλ. λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε κομμάτια
- 1/2 φλ. τριμμένο τυρί της επιλογής σου
Ξεκίνα ρίχνοντας λίγο λάδι σε ένα τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίξε μέσα τις μπριζόλες σου. Θα χρειαστεί για να γίνουν γύρω στα 3-6 λεπτά από κάθε μεριά. Άφησέ τις να ξεκουραστούν για 5 λεπτά. Έπειτα κόψ’τις σε μικρά κομμάτια-μπουκιές.
Στο μεταξύ σε ένα μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και 1/4 κ.γ. αλάτι. Μετέφερε 4 κ.σ. από το dressing σε ένα άλλο μικρότερο μπολ. Πρόσθεσε το λάχανο και το αβοκάντο στο μεγάλο μπολ.
Χώρισε την σαλάτα σου στα 4 και πρόσθεσε σε κάθε πιάτο και μερικές ντομάτες. Πασπάλισε με το τυρί και την μπριζόλα και από 1 κ.σ. από το dressing.
Mια μερίδα σαλάτας (1 μερίδα αντιστοιχεί σε 2 φλ. τσαγιού) έχει 456 θερμίδες, 28 γρ. λίπος, 7 γρ. φυτικές ίνες και 20 γρ. υδατάνθρακες.