Μέσα στα πλαίσια της νηστείας έπρεπε να βρω συνταγές που θα μπορούσα να φτιάξω για μένα και για την οικογένειά μου οι οποίες να είναι και υγιεινές και νηστίσιμες και νόστιμες.
Είπα, λοιπόν, “Challenge Accepted” και ξεκίνησα την αναζήτηση και τους πειραματισμούς.
Για να αντικαταστήσω την πεντανόστιμη καρμπονάρα κατέληξα στην παρακάτω συνταγή που είναι ό,τι πιο νόστιμο έχω φάει σε καρμπονάρα vegan.
Τα υλικά που θα χρειαστείς για να την φτιάξεις και εσύ για 4 άτομα είναι:
- 340 γρ. ζυμαρικά
- 3 φλ. μανιτάρια κομένα σε μικρές ροδέλες (όπως περίπου θα έκοβες το μπέικον αν έφτιαχνες κανονική καρμπονάρα)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
- φρέσκο βασιλικό για το σερβίρισμα
για τη σάλτσα:
- 1/2 φλ. κάσιους ανάλατα (μουλιασμένα στο νερό αποβραδύς)
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1/3 φλ. γάλα αμυγδάλου
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1μιση κ.σ. μαγιά μπύρας
- 1μιση κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. πάπρικα
Ξεκίνα προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Μαγείρεψε τα μακαρόνια σου σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.
Ανακάτεψε τα μανιτάρια, το ελαιόλαδο, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ.
Άπλωσε τα μανιτάρια σε ένα ταψί και ψήσε στον φούρνο για 7 λεπτά. Ανακάτεψε τα μανιτάρια και ψήσε για ακόμα 7-8 λεπτά.
Για τη σως ανακάτεψε στο μπλέντερ τα κάσιους, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την μαγιά μπύρας, το γάλα, τον χυμό λεμονιού, το πιπέρι, το αλάτι και την πάπρικα. Το αποτέλεσμα θα είναι μαι κρεμώδης σάλτσα.
Ρίξε μέσα στα στραγγισμένα μακαρόνια σου την σάλτσα και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε και τα μανιτάρια και ανακάτεψε. Πασπάλισε με λίγο βασιλικό και απόλαυσε!!