Η vegan συνταγή για καρμπονάρα που ακολουθεί θα σας κάνει να ξεχάσετε μια για πάντα την καρμπονάρα που γνωρίζατε μέχρι σήμερα!!
Κάθε φορά που ακούω τη λέξη “καρμπονάρα” μου έρχεται στο μυαλό μια άλλη λέξη… “αμαρτία”! Γιατί είναι αμαρτωλή, πώς να το κάνουμε. Και παρόλο που δεν συνηθίζω να την φτιάχνω συχνά, όποτε το κάνω έχω λίγες τύψεις οι οποίες ακολουθούνται από δύο μέρες χωρίς καθόλου υδατάνθρακες.
Η κλασική συνταγή για καρμπονάρα έχει ως βασικά συστατικά της το αυγό, την παρμεζάνα και το μπέικον. Η vegan καρμπονάρα που σας έχω εδώ έχει κάσιους, παρμεζάνα και μανιτάρια. Και αυτό που θα σας κάνει να μείνετε με το στόμα ορθάνοιχτο είναι ό,τι το οπτικό αποτέλεσμα της δικής μου vegan συνταγής για καρμπονάρα είναι πανομοιότυπο με αυτό της κλασικής συνταγής.
Πώς είναι η γεύση της
Μπορεί να έχετε δοκιμάσει πολλές συνταγές για καρμπονάρα και μπορώ να σας πω με σιγουριά πως η συγκεκριμένη συνταγή είναι το ίδιο νόστιμη και το ίδιο κρεμώδης. Κλείνοντας τα μάτια σας και δοκιμάζοντάς την θα νιώσετε σαν να τρώτε την πιο κρεμώδη, παραδοσιακή, ιταλική συνταγή για καρμπονάρα που έχετε φάει ποτέ! Και δεν υπερβάλω καθόλου!!
Για ποιο λόγο αγαπώ αυτή την ιταλική συνταγή για καρμπονάρα
- Έχει πολύ απλά υλικά.
- Μπορώ να την φτιάξω ανά πάσα στιγμή περνώντας από ένα σούπερ μάρκετ και παίρνοντας ό,τι μου λείπει.
- Θέλει πολύ λίγη προετοιμασία.
- Περιέχει μανιτάρια που λατρεύω.
- Είναι υγιεινή και δεν με γεμίζει ενοχές.
- Πώς την κάνω με όσο γίνεται λιγότερα λιπαρά:
- Δεν βάζω ελαιόλαδο στα μακαρόνια.
- Ψήνω τα μανιτάρια μου σε λαδόκολα στον φούρνο.
- Χρησιμοποιώ μακαρονια από κινόα και όχι τα κλασικά spaghetti.
Πόση ώρα μου παίρνει η όλη διαδικασία της συνταγής για καρμπονάρα χωρίς μπέικον
Δεν χρειάζομαι πάνω από 20 λεπτά για να φτιάξω την τέλεια vegan καρμπονάρα μου. Όση ώρα ψήνονται τα μανιτάρια στον φούρνο (μπορείτε να τα ψήσετε και στην τοστιέρα για να μην ανάβετε ολόκληρο φούρνο) και βράζουν τα μακαρόνια μου, χτυπάω στο μπλέντερ την σάλτσα μου.
Πώς να σερβίρετε την πιο νόστιμη συνταγή της ιταλικής κουζίνας για να γουρλώσουν ματάκια (να μάθουν να μη σας λένε ότι δεν ξέρετε να μαγειρεύετε):
Για να δημιουργήσετε το αποτέλεσμα που σας δείχνω παρακάτω θα χρειαστείτε μια πιρούνα και ένα ψαλίδι. Με την πιρούνα πάρτε μια γεναία ποσότητα μακαρονιών και με τη βοήθεια του ελεύθερου χεριού σας δημιουργήστε ένα μακρόστενο σπιράλ. Σκουπίστε γύρω-γύρω με μια χαρτοπετσέτα και κόψτε με το ψαλίδι ό,τι πετάει. Πασπαλίστε το υπόλοιπο πιάτο με λίγο μαϊντανό ή βασιλικό και σερβίρετε.
Πόσες μέρες διατηρείται στο ψυγείο αυτή η σούπερ καρμπονάρα χωρίς αυγά και μπέικον
Φυλάξτε ό,τι απομείνει (χλωμούλι το βλέπω) στο ψυγείο μέχρι και για 3 μέρες. Για να ζεστάνετε και πάλι την vegan καρμπονάρα σας έχω δύο τρόπους: τον επαγγελματικό και τον μαμαδίστικο. Απλώστε την καρμπονάρα σε ένα πιάτο και αφήστε ένα κενό στη μέση του πιάτου. Βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων και ζεστάνετε για 2-3 λεπτά.
Ο μαμαδίστικος τρόπος για μένα είναι ο καλύτερος. Απλά βάλτε ένα κομμάτι λαδόκολας στην τοστιέρα-ψηστιέρα σας και απλώστε ανάμεσα σε αυτό την καρμπονάρα σας. Μέσα σε μερικά λεπτά θα έχει γίνει σαν να την ετοιμάσατε μόλις.
Εξοπλισμός που χρειάζομαι:
Σας άρεσε η σούπερ συνταγή μου για vegan καρμπονάρα;
Αν ναι, τότε μπορείτε να την φτιάξετε και εσείς και να κάνετε ένα post στο Instagram χρησιμοποιώντας το tag @dearlifegr και @emilyvagia για να δω και εγώ τα αριστουργήματά σας. Καλή όρεξη αγαπημένοι μου!!
Vegan Spaghetti Καρμπονάρα
Για 4 άτομα
Υλικά
- 340 γρ. spaghetti
- 3 φλ. (225 γρ.) μανιτάρια της επιλογής σας κομμένα σε ροδέλες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
- 1/2 φλ. (65 γρ.) κάσιους μουλιασμένα σε νερό αποβραδύς
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1/3 φλ. (80 ml) γάλα αμυγδάλου
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1μιση κ.γ. μαγιά
- 1μιση κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. πάπρικα
- φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο Dearlife.gr.