αλάτι

Η τρομακτική επίδραση που έχει το αλάτι στον εγκέφαλο

By

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλατιού προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην υγεία, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση και προβλήματα στην καρδιά. Ωστόσο, φαίνεται πως δεν είναι μόνο αυτά… καθώς σύμφωνα με νέα έρευνα το πολύ αλάτι προκαλεί σημαντικά προβλήματα και στη λειτουργία του εγκεφάλου.

Ειδικότερα, έρευνα που διεξήχθη σε ποντίκια και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Neuroscience έδειξε ότι μια διατροφή υψηλή σε αλάτι τους προκαλούσε μειωμένη γνωστική λειτουργία λόγω… έλλειψης αίματος στην περιοχή.

Τα ποντίκια εμφάνισαν δυσκολίες σε επίλυση απλών προβλημάτων και στην αναγνώριση αντικειμένων, επιπτώσεις που σύμφωνα με την έρευνα ενδέχεται να έχουν προεκτάσεις και στους ανθρώπους.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες «μετά από τρεις μήνες τα ποντίκια έδειχναν σημάδια άνοιας. Τα ποντίκια είναι εκ φύσεως περίεργα και αναζητούν συνεχώς καινούρια πράγματα. Με την πάροδο του χρόνου λοιπόν έδειξαν ότι δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν ούτε τα πιο απλά αντικείμενα. Σε άλλες περιπτώσεις, τα ποντίκια έδειχναν να μην ξέρουν πώς να φτιάξουν τη φωλιά τους, κάτι που για αυτά είναι καθημερινή δραστηριότητα».

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News