Υδατάνθρακες: Δες τι θα πάθεις αν τους κόψεις εντελώς!

By

Είναι πραγματικά επικίνδυνο και οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν σε άγνοια.

Μπορεί οι δίαιτες χωρίς υδατάνθρακα να είναι πολύ δημοφιλείς αλλά αν μια διατροφή χωρίς υδατάνθρακες γίνει μόνιμη, οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τον καθηγητή Maciej Banc του Medical University of Lodz, στην Πολωνία, οι άνθρωποι που δεν τρώνε σχεδόν καθόλου υδατάνθρακες κινδυνεύουν από πρόωρο θάνατο. Επίσης έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακά προβλήματα, εγκεφαλικό ή καρκίνο.

Εσύ γνωρίζεις τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα σου όταν σταματάς να τρως υδατάνθρακες;

Καταρχάς μειώνεται η γλυκόζη στο αίμα σου και τα επίπεδα της ινσουλίνης πράγμα που οδηγεί στην μείωση της αποθήκευσης λίπους στο σώμα σου. Το λίπος, όμως, είναι απαραίτητο για τον οργανισμό σου και όσο αυτό μειώνεται τόσο πιο δύσκολο θα είναι για σένα να μπορείς να κάνεις δραστηριότητες στην καθημερινότητά σου.

Κόψε τους κακούς υδατάνθρακες από τη διατροφή σου (αυτοί σίγουρα δεν σου χρειάζονται), όπως είναι τα λευκά μακαρόνια, το λευκό ρύζι και το ψωμί και αντικατέστησέ τους με ψωμί ολικής άλεσης, καστανό ρύζι και μακαρόνια, γλυκοπατάτες και κινόα.

Αυτό που και πάλι που πρέπει να προσέχεις είναι η ποσότητα που θα καταναλώσεις. Ένα φλιτζάνι για τις γυναίκες και 2 φλιτζάνια για τους άντρες είναι αρκετή ποσότητα και θα σε κρατήσει.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
ΔΙΑΤΡΟΦΗ Σωστή διατροφή

Υδατάνθρακες: Δες τι θα πάθεις αν τους κόψεις εντελώς!

Είναι πραγματικά επικίνδυνο και οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν σε άγνοια. Μπορεί οι δίαιτες χωρίς υδατάνθρακα να είναι πολύ δημοφιλείς...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
FITNESS Κάψε θερμίδες

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν το απλό περπάτημα μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος; Μάθε τι ισχύει!

Όταν σκέφτεσαι τι είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος το μυαλό σου πάει κατευθείαν σε προπονήσεις...
Διαβάστε Περισσότερα