Ίσως αυτός είναι ο τρόπος για να χάσεις βάρος χωρίς να κάνεις δίαιτα!

By

Και ποιος δεν θα ήθελε να μπορεί να χάσει βάρος χωρίς καν να προσπαθήσει, χωρίς να στερηθεί τίποτα.

Για να το καταφέρεις αυτό θα πρέπει να κάνεις κάποιες μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές στην καθημερινότητά σου.

Τσιμπάς πατατάκια και ποπ κορν ενώ βλέπεις τηλεόραση; Φτάνει το τέλος του επεισοδίου της αγαπημένης σου σειράς και συνειδητοποιείς ότι έφαγες μια ολόκληρη σακούλα γαριδάκια; Ή μήπως δεν θυμάσαι τι έφαγες για πρωινό;

Μπορεί να μην σου φαίνεται τραγικό αλλά όλες αυτές οι κακές συνήθειες μπορεί να σε οδηγήσουν στο να πάρεις βάρος χωρίς καν να το καταλάβεις.

Μια είναι η κίνηση που πρέπει να κάνεις και που μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος χωρίς να χρειαστεί να σταματήσεις να τρως όλα όσα αγαπάς.

Το να είσαι παρόν την ώρα που τρως όχι μόνο σωματικά αλλά και νοητικά είναι πάρα πολύ σημαντικό. Οι ειδικοί σε θέματα διατροφής λένε πως όταν καταλαβαίνεις τι τρως βελτιώνεις τη σχέση που έχεις με το φαγητό και έτσι τελικά καταφέρνεις να χάσεις βάρος χωρίς καν να το καταλάβεις.

Σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να περάσουν 20 λεπτά για να συνειδητοποιήσει ο εγκέφαλός σου ότι έχεις χορτάσει. Έτσι, αντί να φας το βραδινό σου μέσα σε 5 λεπτά γιατί απλά πεινάς πολύ, προσπάθησε να μασάς την κάθε σου μπουκιά αρκετά έτσι ώστε να μην έχεις προλάβει να τελειώσεις το φαγητό σου μέσα σε 20 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει μια πιθανότητα να σηκωθείς από το τραπέζι πριν προλάβεις να φας όλο σου το φαγητό.

Επιπλέον προσπάθησε να φας μαζί με όλη την οικογένεια στην κουζίνα χωρίς να έχεις το κινητό και την τηλεόραση να σου αποσπούν την προσοχή.

Πιο συγκεκριμένα πρέπει να κάνεις τα εξής:

Χρησιμοποίησε όλες σου τις αισθήσεις όταν τρως.

Μάθε να καταλαβαίνεις τις ανάγκες του σώματός σου και να τρως όποτε νιώθεις ότι το χρειάζεσαι. Δεν χρειάζεται να τρως, για παράδειγμα, μόνο και μόνο επειδή είναι μεσημέρι.

Απολάμβανε κάθε μπουκιά του φαγητού σου.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News