Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να τρως για βραδινό τους κρύους μήνες του χειμώνα μια ζεστή κρεμώδη σούπα.
Βέβαια, το να βρεις μια υγιεινή και vegan συνταγή για σούπα είναι κάτι πολύ δύσκολο. Γι’αυτό είμαι εγώ εδώ για να βρίσκω για σένα συνταγές που θα απολαύσεις χωρίς τύψεις και ενοχές.
Το μυστικό συστατικό που θα απογειώσει την μανιταρόσουπά σου είναι το θυμάρι. Όταν το θυμάρι συνδυάζεται με μανιτάρια το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.
Για να φτιάξεις την καλύτερη μανιταρόσουπα που έχεις φάει ποτέ θα χρειαστείς:
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πακέτα από δύο είδη μανιταριών
- θυμάρι
- 1 φλ. ζωμό λαχανικών
- 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
- 1 φλ. γάλα από αμύγδαλο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- πιπέρι
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίξε τα κρεμμύδια. Άφησέ τα να “ιδρώσουν” μέχρι να κόψεις τα μανιτάρια για 5-7 λεπτά.
Βγάλ’τα από το τηγάνι και πρόσθεσε μέσα τα μανιτάρια. Άφησέ τα να μαγειρευτούν για 5 λεπτά. Ρίξε μέσα και τα κρεμμύδια και ανακάτεψε. Πρόσθεσε το θυμάρι και άφησε να μαγειρευτούν όλα τα υλικά για 10 λεπτά.
Ρίξε μέσα και το φύλλο δάφνης και το αλάτι. Ανακάτεψε 1 κ.σ. αλεύρι μέσα στο ζωμό λαχανικών. Πρόσθεσε το μείγμα στα μανιτάρια και ανακάτεψε. Πρόσθεσε και το γάλα αμυγδάλου.
Μαγείρεψε για 15 λεπτά ανακατεύοντας που και που. Δοκίμασε και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
Αυτή η σούπα είναι τέλεια και την επόμενη μέρα. Απόλαυσέ την σκέτη ή ρίχνοντας από πάνω λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
Μια μερίδα σούπας θα σου δώσει μόνο 116 θερμίδες!!
Δες ακόμα πώς να φτιάξεις τα τέλεια φασολάκια με την πιο κρεμώδη σάλτσα μανιταριών.