berries

Και όμως υπάρχουν τροφές που καίνε θερμίδες. Θέλεις να τις μάθεις;

By

Ναι, υπάρχουν τροφές που τονώνουν τον μεταβολισμό και καίνε θερμίδες! Και βρίσκονται στην κουζίνα σου!

Αν πιστεύεις ότι μόνο εσύ σκέφτεσαι πώς θα γινόταν να καταπίνεις ένα μαγικό χαπάκι και να αδυνατίζεις, χαλάρωσε. Το σκέφτονται και οι επιστήμονες καθημερινά!

Γι’ αυτό και ψάχνουν διαρκώς τρόπους  που θα βοηθήσουν στο μεγάλο πρόβλημα της παχυσαρκίας.  Ουσίες, χημικές ενώσεις, αλλά και τρόφιμα μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ειδικών οι οποίοι αναζητούν τους τρόπους με τους οποίους επηρεάζουν τον μεταβολισμό, αυξάνουν τις καύσεις και δίνουν μια σημαντική χείρα βοηθείας στο μεγάλο ζήτημα του αδυνατίσματος.

Τα καλά νέα είναι ότι μερικές από τις τροφές που σύμφωνα με τους ειδικούς, κάνουν επίθεση στο λίπος μάλλον τις γνωρίζεις, οπότε καιρός να τις βάλεις στη διατροφή σου.

Τα μούρα

Στα βατόμουρα, τα μύρτιλα και όλα τα φρούτα της οικογένειας των μούρων –ακόμη και σ’ αυτά τα μικροσκοπικά κόκκινα μούρα (lingonberries), που ευδοκιμούν στις σκανδιναβικές χώρες –  αποδίδονται λιποδιαλυτικές ιδιότητες. Μάλιστα βρετανική έρευνα έδειξε ότι μια χούφτα μούρα την ημέρα για απογευματινό σνακ αντί γλυκού, οδήγησε στη συνολική κατανάλωση 140 λιγότερων θερμίδων την ημέρα.

Η καυτερή κόκκινη πιπεριά

Αυτή και αν έχει μελετηθεί εκτενώς και ειδικά η δραστική της ουσία η καψαικίνη. Φαίνεται λοιπόν ότι η καψαικίνη συνδέεται με αύξηση της οξείδωσης του λίπους από τον λιπώδη ιστό, καθώς και με μείωση του κοιλιακού λίπους. Βέβαια, πρέπει να έχουμε υπόψη μας δυο πράγματα. Το πρώτο είναι: πόσο τσίλι ή ταμπάσκο μπορούμε να φάμε; Και το δεύτερο: κάποια στιγμή ο οργανισμός συνηθίζει στα καυτερά, επομένως και η δράση τους μειώνεται.

grapefruit

To γκρέιπφρουτ

Τα γκρέιπφρουτ όπως και τα λεμόνια περιέχουν ναρινγερίνη μια ουσία που φαίνεται ότι καταπολεμά την συσσώρευση λίπους. Μισό γκρέιπφρουτ πριν το γεύμα για ένα διάστημα 12 εβδομάδων βοήθησε παχύσαρκα άτομα να χάσουν δυο κιλά σύμφωνα με αμερικανική έρευνα. Φαίνεται λοιπόν ότι δικαίως το γκρέιπφρουτ κυριαρχεί σε πολλές δίαιτες.

Το κάρι

Το κάρι αποδεικνύεται θαυματουργό από πολλές απόψεις. Η κουρκουμίνη που περιέχει – και του δίνει το χαρακτηριστικό του χρώμα – έχει αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση, ενώ η κατανάλωσή της μπορεί να συμβάλλει στη μειωμένη απορρόφηση του λίπους των τροφών.  Γι’ αυτό και έχει ενθουσιάσει τους ερευνητές που δίνουν στα πειραματόζωα άφθονο κάρι προκειμένου να μελετήσουν τη δράση του. Εσύ το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι προσθέτεις κάρι στα φαγητά!

Λευκό ξίδι και μηλόξιδο

Αν σου αρέσει το ξίδι, είσαι σε καλό δρόμο. Έρευνα έδειξε ότι εκείνοι που κατανάλωναν καθημερινά λευκό ξίδι ή μηλόξιδο, είχαν μικρότερη περιφέρεια μέσης και χαμηλότερες τιμές τριγλυκεριδίων σε σύγκριση με εκείνους που δεν το κατανάλωναν. Τα οφέλη του αποδίδονται στο οξικό οξύ που περιέχει.

Να θυμάσαι ωστόσο, ότι κανένα τρόφιμο δεν μπορεί να σε αδυνατίσει ως δια μαγείας. Μπορείς όμως να εντάξεις ορισμένα από αυτά στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής για καλύτερα αποτελέσματα.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News