Κέικ σοκολάτας σε κούπα χωρίς ζάχαρη

By

Το πιο εύκολο κέικ σοκολάτας σε κούπα που μπορεί να είναι έτοιμο σε 2 λεπτά. Είναι ζουμερό, είναι πεντανόστιμο και είναι και πανεύκολο.

Θέλετε γλυκό και το θέλετε τώρα; Μέσα σε 5 λεπτά μπορείτε να το έχετε έτοιμο σερβιρισμένο μπροστά σας. Απολαύστε το για πρωινό ή και για βραδινό. Θα ξετρελαθείτε από το πόσο εύκολο είναι.

Tips και αντικαταστάσεις

Όταν λέμε υποκατάστατο ζάχαρης εννοούμε στέβια 1:1, εριθρυτόλη, ξυλιτόλη, ζάχαρη καρύδας, ζάχαρη από monk fruit ή όποιο άλλο υποκατάστατο θέλετε αρκεί να λειτουργεί 1:1 με τη ζάχαρη.

Αν θέλετε να γλιτώσετε και άλλες θερμίδες μπορείτε να βάλετε 1 κ.σ. κουβερτούρα στέβια μέσα αντί για 2. Απλά το κέικ θα σας βγει λιγότερο ζουμερό από τη λιωμένη σοκολάτα. Θα είναι όμως επίσης πολύ νόστιμο.

Αντί για γάλα 1,5% μπορείτε να βάλετε και κάποιο φυτικό γάλα της επιλογής σας. Με λίγα λόγια μπορείτε να βάλετε ό,τι γάλα θέλετε.

Αντί για βούτυρο μπορείτε να βάλετε λάδι καρύδας στην ίδια ποσότητα.

Σημείωση: Εμείς το φτιάχνουμε σε πολύ μικρά πυρίμαχα κουπάκια με διάμετρο 8 εκατοστά. Η παρακάτω ποσότητα δηλαδή βγάζει δύο κουπάκια πράγμα που σημαίνει τις μισές θερμίδες ακριβώς. Αν έχετε και εσείς μικρά κουπάκια μπορείτε να κάνετε το ίδιο.

Βρες ολόκληρη τη συνταγή στο modernbakerist.com

 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News