Κι όμως υπάρχει τρόπος: Δες πώς θα φάει ένα παιδί φρούτα και λαχανικά!

By

Είναι πολύ άσχημο κάθε φορά να βλέπεις γύρω σου γονείς να δίνουν στα παιδιά junk food, σοκολάτες ακόμη και γαριδάκια. Εκείνη την στιγμή που βλέπω μία τέτοια εικόνα θέλω να πάω να πιάσω τη μητέρα μου και να της στρίψω στη μούρη τα αποτελέσματα ερευνών που έχουν να κάνουν με την παιδική παχυσαρκία. Δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης αλλά δεν έχουν ιδέα πόσο κακό κάνουν στην υγεία του παιδιού τους.

Πραγματικά αυτό που βλέπω σε καθημερινή βάση είναι τουλάχιστον εξοργιστικό. Θα μου πεις, αν πάω και την πιάσω θα καταλάβει τίποτα; Όχι, αλλά θέλω να το κάνω γιατί ένα παιδί λόγω ηλικίας, δεν ξέρει τι είναι καλό και τι κακό. Έχω ακούσει μάλιστα τη θεϊκή ατάκα από μάνα 2 παιδιών. ”Μα δεν τρώει φρούτα και λαχανικά. Δεν του αρέσουν. Οπότε ας φάει κάτι τέτοιο (εννοώντας junk food) για να μη μείνει νηστικό”.

Σήμερα λοιπόν θα σου παρουσιάσω μερικούς τρόπους ώστε το παιδί να μάθει να τρώει υγιεινά και να αγαπήσει τα φρούτα και τα λαχανικά από μικρή ηλικία.  Όλα στη ζωή είναι θέμα συνήθειας. Θέληση και υπομονή να υπάρχουν.

Κρύψτα  με έξυπνους τρόπους μέσα στο φαγητό του! Τι εννοώ; Μαγείρεψε σουφλέ με λαχανικά.

sufle
Μπορείς να συνδυάσεις τα αγαπημένα του φαγητά με λαχανικά. Δηλαδή εάν τρώει τα κεφτεδάκια μπορείς να τα συνοδέψεις με βραστά λαχανικά.

keftedes
Μία πολύ έξυπνη ιδέα είναι να ταίσεις  στο παιδάκι σου ενώ τρώει. Η προσοχή του θα είναι στραμμένη αλλού κι έτσι δε θα πάρει χαμπάρι… τι τρώει!

Το απόγευμα που θα κάθεστε όλοι μαζί, καλό είναι να σε βλέπει να τρως τα φρούτα σου. Να είσαι σίγουρη ότι θα ζηλέψει και θα θέλει να φάει κι εκείνο.

Τώρα, σε περίπτωση που έχεις δοκιμάσει όλους τους παραπάνω τρόπους για να φάει το παιδί υγιεινά και δε θέλει, καλύτερα είναι να μην αφήσεις το χρόνο να περνάει και να επισκεφθείς έναν ειδικό.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News