Γίνεται καλοκαίρι χωρίς κολοκυθοκεφτέδες; Δεν γίνεται! Είναι το στάνταρ ορεκτικό που παραγγέλνουμε οι περισσότεροι από εμάς στις ταβέρνες ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι και η εποχή του κολοκυθιού.
Μπορείς, λοιπόν, να τους φτιάξεις και στο σπίτι πολύ πιο light μιας και η συνταγή που ακολουθεί είναι για κολοκυθοκεφτέδες φούρνου.
Δες ακόμα –> Σουβλάκι σολομού με ρόκα και τζατζίκι κολοκύθι | Light βραδινό

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλο αλεύρι εκτός από αλεύρι βρώμης για τους κολοκυθοκεφτέδες φούρνου;
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι αλεύρι θέλεις. Μπορείς να βάλεις κλασικό λευκό αλεύρι, αλεύρι αμυγδάλου αλλά και αλεύρι από ρεβύθια. Η επιλογή είναι δική σου. Αντικατέστησε το 1/2 φλ. αλεύρι βρώμης με 1/2 φλ. αλεύρι της επιλογής σου.
Οι διαφορές στην υφή και στη γεύση είναι πολύ μικρές.
Δες ακόμα –> Light μακαρόνια κολοκυθιού με γαρίδες και κόκκινη σάλτσα!
Μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη τους κολοκυθοκεφτέδες;
Μπορείς να τους βάλεις μέσα σε ένα τάπερ και να τους διατηρήσεις στην κατάψυξη μέχρι και για 3 μήνες. Όταν θέλεις να τους φας απλά τους βγάζεις από την κατάψυξη και τους ζεσταίνεις στον φούρνο ή και στην τοστιέρα.

Αν δεν σου αρέσει ο άνηθος τι μπορείς να βάλεις;
O άνηθος ταιριάζει πάρα πολύ με τα κολοκύθια. Αν όμως δεν σου αρέσει μπορείς να βάλεις μέντα, μαϊντανό ή ό,τι άλλο μυρωδικό θέλεις.
Μπορείς να μην βάλεις αυγό στη συνταγή σου;
Μπορείς να αντικαταστήσεις το αυγό σου με 1 κ.σ. λιναρόσπορο αραιωμένο σε 3 κ.σ. νερό.

Φέτα ή παρμεζάνα ή τίποτα από τα δύο;
Η φέτα θα κάνει λιγό πιο ζουμερούς τους κολοκυθοκεφτέδες σου και η παρμεζάνα λιγότερο ζουμερούς. Μπορείς όμως να μην βάλεις τίποτα από τα δύο.
Βρες ολόκληρη τη συνταγή στο dearlife.gr.