Κορμός χωρίς ζάχαρη, βούτυρο και κουβερτούρα! Με 2 υλικά, 62 θερμίδες

By

Αυτός ο κορμός χωρίς ζάχαρη, βούτυρο και κουβερτούρα θα σας θυμίσει πολύ τον κλασικό κορμό και είναι και πεντανόστιμος αλλά έχει πολύ λιγότερες θερμίδες.

Πρόκειται ουσιαστικά για το μείγμα δύο υλικών που ταιριάζουν πολύ περισσότερο από ό,τι μπορεί να νομίζατε. Αν λατρεύετε τον κλασικό, παραδοσιακό κορμό ή και τον light κορμό (χωρίς ζάχαρη και βούτυρο) της Mrssoupe.com τότε σίγουρα θα λατρέψετε και αυτόν τον “κορμό” με τις ακόμα πιο λίγες θερμίδες.

Το κάθε κομμάτι έχει μόλις 62 θερμίδες. Αν θέλετε και λίγη κουβερτούρα μπορείτε να προσθέσετε 1 κουβερτούρα στέβια (125 γρ.) ή με 60%-70% κακάο λιωμένη μέσα στο μείγμα και να ανακατέψετε. Θα προστεθούν μερικές παραπάνω θερμίδες αλλά πρόκειται για ένα σούπερ light γλυκό που θα σας ξετρελάνει.

Αν θέλετε να προσθέσετε και κουβερτούρα μπορείτε να την λιώσετε σε μπεν μαρί με τον εξής τρόπο. Ρίξτε νερό σε ένα κατσαρολάκι και βάλτε το στο μάτι. Από πάνω ακουμπήστε ένα δεύτερο μπολάκι που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες. Ρίξτε στο δεύτερο μπολ την κουβερτούρα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Ρίξτε την λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα σταφίδας-μπισκότων. Ανακατέψτε καλά. Φτιάξτε ένα μακρόστενο ρολό και βάλτε στην κατάψυξη μέσα σε αντικολλητικό χαρτί.

Βρες τη συνταγή στο modernbakerist.com

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News