Κρεμώδη λαζάνια με σπανάκι και μανιτάρια! Ένα υγεινό φαγητό που μπορεί να μπει στην κατάψυξη!

By

Θα το λατρέψεις και εσύ και η οικογένειά σου. Το καλύτερο από όλα είναι πως μπαίνει στην κατάψυξη και έτσι μπορείς να το έχεις για να τρώει όλη η οικογένεια τις τελευταίες μέρες της εβδομάδας που οι δυνάμεις σου θα σε εγκαταλείπουν όλο και περισσότερο και η όρεξή σου για να μαγειρέψεις κάτι θα είναι σχεδόν ή και απόλυτα μηδενική.

Ουσιαστικά η συγκεκριμένη συνταγή είναι για 12 μερίδες και η όλή διαδικασία θα σου πάρει 1 ώρα και 20 λεπτά.

Για να την φτιάξεις θα χρειαστείς:

  • 9 λαζάνια
  • 430 γρ. τυρί ρικότα
  • 850 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο και στεγνωμένο
  • 3 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 3/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

για τη σως:

  • 1/4 φλ. ανάλατο βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • μισό κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 φλ. γάλα
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • λίγο αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι

Ξεκίνα προθερμαίνοντας τον φούρνο στουε 200 βαθμούς.

Για να φτιάξεις τη σάλτσα λιώσε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο. Πρόσθεσε το σκόρδο, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Μαγείρεψε για 3-4 λεπτά. Πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε για 1 λεπτό.

Ρίξε λίγο-λίγο το γάλα και μαγείρεψε για ακόμα 2-3 λεπτά. Πρόσθεσε τον βασιλικό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Βάλε τη σάλτσα σου στην άκρη.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράσε νερό και μαγείρεψε τα λαζάνια σου σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Άπλωσε 1 φλ. σάλτσα στον πάτο του ταψιού, βάλε από πάνω 3 λαζάνια, 1/2 από το τυρί ρικότα, 1/2 από το σπανάκι, 1 φλ. μοτσαρέλα και 1/4 φλ. παρμεζάνα. Κάνε την ίδια διαδικασία για δεύτερη φορά. Τελείωσε με τα τελευταία λαζάνια, τη σάλτσα που περίσσεψε και τα τυριά.

Βάλε στον φούρνο και ψήσε για 35-45 λεπτά. Άφησε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το κόψεις. Πασπάλισε με μαϊντανό και κόψε σε 12 κομμάτια.

Κάθε μερίδα έχει 357 θερμίδες. Μπορείς να συνοδεύσεις το κομμάτι σου με μια πλούσια σαλάτα.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News