Μιας και το να τρώμε συνέχεια κρέας δεν είναι το ιδανικό, είπα να σου δείξω πώς να φτιάξεις μια σούπερ χορταστική συνταγή με βασικά υλικά το κριθαράκι, τα σπαράγγια και τα ρεβύθια.
Για να την φτιάξεις και εσύ θα χρειαστείς για 5 μερίδες:
Υλικά
- 340 γρ. κριθαράκι
- μισό κιλό σπαράγγια
- 1 κονσέρβα ρεβύθια στραγγισμένα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (το χυμό του και το ξύσμα του)
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκίνα μαγειρεύοντας το κριθαράκι σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι στο οποίο έχεις βάλει βραστό νερό. Βράσε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Στο μεταξύ ετοίμασε τα σπαράγγια. Κόψε τις άκρες τους και κόψ’τα σε μουκίτσες.
Όταν το κριθαράκι είναι σχεδόν έτοιμο και θέλει μερικά λεπτά ακόμα πρόσθεσε μέσα στην κατσαρόλα τα σπαράγγια. Άφησε για 2-3 λεπτά και στράγγισε το κριθαράκι μαζί με τα σπαράγγια.
Βάλε και πάλι τα δύο υλικά στο κατσαρολάκι.
Πρόσθεσε τα ρεβύθια μαζί με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού και ανακάτεψε. Δοκίμασε και πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
Σέρβιρε!
Έξτρα πληροφορία: Κάθε μερίδα έχει 430 θερμίδες.