Κυτταρίτιδα: Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να αποφύγεις!

By

Καταπολέμησε την κυτταρίτιδα με τις κατάλληλες τροφές!

Η κυτταρίτιδα, που προκαλείται από τοξίνες και από την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων, είναι τόσο συχνή που το 90% των γυναικών θα την αντιμετωπίσουν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.

Ενώ διατίθενται στο εμπόριο πολλές ακριβές λοσιόν και σκευάσματα για την αντιμετώπιση της,, η πιο φυσική (και μερικοί λένε πιο αποτελεσματική) θεραπεία για τη φοβερή «φλούδα πορτοκαλιού» είναι η υγιεινή διατροφή.

Συγκεντρώσαμε τις τροφές που πρέπει να αποφεύγεις και αυτές που πρέπει να απολαμβάνεις με την καρδιά σου και να πεις “αντίο” την κυτταρίτιδα.

Πρωινό

Αποφύγετε: Δημητριακά με κρυμμένη ζάχαρη

Ένας από τους χειρότερους «δράστες» όσον αφορά τις αιτίες της κυτταρίτιδας είναι η ραφιναρισμένη ζάχαρη, ένας μεγάλος εχθρός που πρέπει να αποφύγεις. Δυστυχώς είναι καλά κρυμμένη σε πολλές από τις τροφές που τρώμε, όπως και στο μπολ με τα δημητριακά που μας αρέσει να τρώμε κάθε πρωί.

Αντικατέστησε τα με : Μπανάνες και μάνγκο

Αυτά τα φρούτα που είναι πραγματικοί σύμμαχοι στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι γνωστά για τις ιδιότητές στην ενίσχυση της ροής του αίματος. Δοκιμάστε τις τηγανίτες με μπανάνα και μάνγκο, ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο για πρωινό.

Μεσημεριανό

Αποφύγετε: Συσκευασμένη σούπα

Ενώ μπορεί να αποτελεί ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα, οι αγαπημένες μας κονσερβοποιημένες σούπες είναι συνήθως φορτωμένες με αλάτι. Και μια αύξηση στην πρόσληψη αλατιού μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση και κατακράτηση υγρών κάνοντας πιο έντονο το φαινόμενο της θαμπής επιδερμίδας.

Αντικαταστήστε τη με: Πορτοκάλι και καροτόσουπα

Σπιτική, με αφθονία superfoods, αυτή η νόστιμη σούπα θα κάνει θαύματα για την επιδερμίδα σας. Γιατί; Επειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη C, γνωστή για την αύξηση των επιπέδων κολλαγόνου στο δέρμα, το οποίο προάγει την ελαστικότητα και σας διατηρεί σφιχτή και σφριγηλή

Βραδινό

Αποφύγετε: Επεξεργασμένους υδατάνθρακες και κόκκινο κρέας

Το λευκό αλεύρι, το ρύζι και το ψωμί είναι όλα προφανώς εχθροί της λείας επιδερμίδας, ενώ επιβραδύνουν την ικανότητα του σώματος να αποβάλει τις τοξίνες. Και το κόκκινο κρέας ανήκει στην ίδια κατηγορία λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε λίπος.

Αντικαταστήστε το με: Σολομό και καστανό ρύζι

Πάρτε μια δόση από υδατάνθρακες με μια δόση από καστανό ρύζι και συνοδέψτε με φρέσκο σολομό. Πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3 που διασπούν τις τοξίνες, ενώ επιδιορθώνουν και ενισχύουν τον ιστό της επιδερμίδας, ο σολομός είναι ένα ευέλικτο ψάρι για να… δημιουργήσετε στην κουζίνα!

 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News