Μου αρέσει πάρα πολύ να περνάω την ημέρα μου σκεφτόμενη πώς θα κάνω τη δική μου ζωή αλλά και τη δική σας ζωή πιο εύκολη στην κουζίνα. Και όταν δημιουργώ από το μηδές συνταγές γρήγορες, light, υγιεινές η χαρά μου είναι απερίγραπτη. Μια τέτοια συνταγή είναι κι αυτή… empanadas χωρίς φύλλο με μοσχάρι και λαχανικά.
Ένα σούπερ ισπανικό πιάτο το οποίο μπορείς να έχεις έτοιμο σερβιρισμένο στο τραπέζι σου σε 20 λεπτά.

Πώς το σκέφτηκα…
Ήθελα να φτιάξω empanadas. Από εκεί ξεκίνησε η σκέψη αλλά δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω φύλλο. Δεν ήθελα να βάλω πολύ υδατάνθρακα στο πιάτο μου. Ήθελα να το κάνω ελαφρύ αλλά νόστιμο. Και έτσι κατέληξα στις τορτίγιες. Γιατί να μην μπορούν κι αυτές να πάρουν τη θέση του φύλλου; Σκέφτηκα και έτσι ξεκίνησα την υλοποίηση της συνταγής μου.
Αν σου αρέσουν οι συνταγές χωρίς φύλλο μπορείς να δοκιμάσεις την δική μου κασερόπιτα χωρίς φύλλο, την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο αλλά και την μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο.

Empanadas χωρίς φύλλο με μοσχάρι και λαχανικά
Υλικά για 2 άτομα:
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 300 γρ. μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μπουκιές (ή και κιμά)
- 1/2 κ.σ. πάστα ντομάτας
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/2 μπρόκολο κομμένο σε μπουκίτσες
- 2 φλ. σπανάκι
- 1/4 κ.γ. πάπρικα
- αλάτι
- 1/2 κονσέρβα καλαμπόκι
- 1 φλ. τσένταρ τριμμένο
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. γάλα
- 2-3 τορτίγιες ολικής άλεσης
Βρες την υπόλοιπη συνταγή στο dearlife.gr.