Θέλεις να φτιάξεις χούμους με ταχίνι γρήγορα και γευστικά;
Ο Τάσος σου δείχνει πως μέσα σε λίγα λεπτά με λίγα υλικά θα φτιάξεις σκορδάτη ρεβιθοσαλάτα, που μπορείς να συνοδεύσεις το φαλάφελ, τα αραβικά πιτάκια και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξη σου.
Μια υγιεινή συνταγή ιδανική για να εντυπωσιάσεις τον… ουρανίσκο σου και τους καλεσμένους σου!
Υλικά
250 γρ. ρεβίθια βρασμένα με το ζωμό
1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. Μακεδονικό Ταχίνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
1 κ.σ. μαϊντανός χοντροκομμένος
λίγη πάπρικα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Στο μούλτι κάνουμε πουρέ τα βρασμένα ρεβίθια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το Μακεδονικό Ταχίνι και χτυπάμε. Σταδιακά προσθέτουμε το ζωμό ρεβιθιών, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας σταδιακά τον χυμό λεμονιών μέχρι να σχηματιστεί μία πηχτή κρέμα.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μαϊντανό χοντροκομμένο και πάπρικα.
Και δε θα ξαναπείς Μαμά Πεινάω!
Info
http://twitter.com/MamaPeinao
http://www.facebook.com/MamaPeinao
http://instagram.com/mamapeinaogr