Μάθε πώς δε θα κολλήσει το παιδί σου ίωση στον παιδικό σταθμό!

By

Τις προάλλες ήμουν στο σπίτι μίας φίλης μου η οποία έχει κι ένα παιδάκι 3 ετών. Το στέλνει παιδικό σταθμό κι είναι το τελευταίο διάστημα συνέχεια άρρωστο. Είναι κλειστός χώρος και οι ιώσεις κάνουν «πάρτι». Η ίδια ήταν ταλαιπωρημένη όπως και το μικρό της αγοράκι που για εκείνο πήγα, αλλά τελικά κοιμόταν από τον πυρετό.

Όσες  μανούλες στέλνουν το παιδί τους στους παιδικούς σταθμούς, πρέπει να είναι προετοιμασμένες για τις ιώσεις που κυκλοφορούν στους χώρους αυτούς. Κάποιες μάλιστα το ξέρουν από πρώτο χέρι.

Υπάρχουν όμως μερικοί τρόποι, τους οποίους αν ακολουθήσεις, το παιδί δε θα αρρωστήσει καθώς θα του ενισχύσεις το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Ποιοι είναι αυτοί;

Βιταμίνη C. Η συγκεκριμένη βιταμίνη η οποία βρίσκεται στο πορτοκάλι, στο χυμό ντομάτας, στα ακτινίδια, στο ωμό λάχανο και στις πιπεριές θωρακίζει τον οργανισμό από λοιμώξεις.

c01
Βιταμίνη Ε. Την βρίσκουμε στο ελαιόλαδο, στους ξηρούς καρπούς και στα λαχανικά. Βοηθά πολύ στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

evitamini
Ω 3 λιπαρά οξέα. Όλα τα λιπαρά ψάρια τα περιέχουν και είναι απαραίτητα για τον οργανισμό.

o3
Ο σωστός ύπνος. Σε συνδυασμό με την σωστή διατροφή κάνει το παιδί να αμύνεται πολύ μπροστά στον κίνδυνο των ιώσεων.

ipnos
Σωστή υγιεινή. Εξήγησε στο παιδί ότι το συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών είναι το Α και το Ω. Ό,τι πιάσει προτού ακουμπήσει το πρόσωπό του ή το στόμα του, πρέπει να έχει πλύνει τα χεράκια του..

plisimo
Καλό είναι να μη μοιράζεται τα παιχνίδια του με παιδάκια που έχουν κάποια ίωση ή έχουν κρυολόγημα.

paixnidia

Προσοχή: Μην κάνεις το λάθος και στείλεις το παιδί μετά από 2 μέρες στον παιδικό ή στο νηπιαγωγείο γιατί θα ξανα-αρρωστήσει και μάλιστα τα συμπτώματα θα είναι χειρότερα. Θα το κρατήσεις στο σπίτι όσες μέρες σου πει ο γιατρός καθώς ίωση από ίωση διαφέρει.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News