Μάθε πώς δεν θα πάρει κιλά το παιδί σου στις γιορτές!

By

Οι περισσότερες φίλες μου έχουν παιδιά. Όπως καταλαβαίνεις τώρα που είναι γιορτές κι αυτά δεν έχουν σχολείο όλη την ώρα είναι μέσα στα πόδια τους και συγκεκριμένα ανάμεσα στις πιατέλες των γλυκών και των γιορτινών εδεσμάτων. Προχθές που μου ήμουν στο σπίτι μίας παιδικής μου φίλης που έχει δύο γλυκύτατα αγοράκια, το ένα κρατούσε στο χέρι ένα μελομακάρονο και το άλλο έναν κουραμπιέ.

«Ρε Σεμέλη, θαρρείς έχουν πάρει κιλά τα μικρά», είπα στη φίλη μου η οποία μου έκανε ένα νεύμα όλο νόημα! Το ήξερε κι εκείνη αλλά τι να πρωτοπρολάβει να κάνει. Να μαζέψει τα παιχνίδια τους, να μαγειρέψει για το ρεβεγιόν, να τακτοποιήσει το σπίτι; Είναι αλήθεια ότι κι εγώ που κάθισα στο σπίτι της κανένα τρίωρο, έφυγα με πονοκέφαλο! Εκεί λοιπόν μου ήρθε η ιδέα να γράψω ένα άρθρο για τα παιδιά και συγκεκριμένα για τις μητέρες τους. Παρακάτω θα δεις πολύτιμες συμβουλές κορυφαίων ειδικών για το γιορτινό τραπέζι, ώστε να μην πάρουν κιλά τις μέρες αυτές.

Συμβουλή 1η: Μην απαγορεύσεις τα γλυκά. Απαγορεύοντας στο παιδί σου να καταναλώνει γλυκά, πετυχαίνεις ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, αφού όταν του δοθεί η ευκαιρία, θα φάει μεγαλύτερες ποσότητες.

paidi1

Συμβουλή 2η: Βγάλε την τηλεόραση από την πρίζα! Αυτές τις μέρες που το παιδί δε θα έχει σχολείο, μοιραία θα δει περισσότερες ώρες τηλεόραση. Δε χρειάζεται να μασουλάει συνέχεια κάτι, καθώς θα βλέπει.

paidi2

Συμβουλή 3η: Αύξησε την σωματική του δραστηριότητα. Κάλεσε φίλους του στο σπίτι να παίξουν ή πήγαινε στο κοντινότερο πάρκο της γειτονιάς σου και άφησέ το να εκτονωθεί.

paidi3

Συμβουλή 4η: Δώσε εσύ το καλό παράδειγμα. Μην ξεχνάς ότι τα μικρά παιδιά μιμούνται τους μεγαλύτερους.

Ο καινούργιος χρόνος να είσαι σίγουρη ότι θα σε βρει με τα παιδιά σου και τον σύζυγό σου, ευτυχισμένους και γεμάτους υγεία, αν ακολουθήσεις και τις γιορτινές συμβουλές μας! Καλή χρονιά!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News