Μάθε πότε χρειάζεσαι συμπλήρωμα βιταμίνης Β12

By

Η βιταμίνη Β12 είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον οργανισμό μας, καθώς μας βοηθά να διατηρήσουμε το νευρικό μας σύστημα σε καλά επίπεδα και το μεταβολισμό μας να λειτουργεί μέρα- νύχτα. Αντίστοιχα, συμβάλει στη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων. Τι συμβαίνει όμως στο σώμα μας και τον οργανισμό μας γενικότερα όταν έχουμε έλλειψη σε βιταμίνη Β12;

Δες πως θα καταλάβεις ότι έχεις έλλειψη βιταμίνης Β12 και πάρε τα μέτρα σου

Κουράζεσαι εύκολα
Το πρώτο καμπανάκι που χτυπάει ο οργανισμός σου για την έλλειψη της βιταμίνης Β12 είναι η γρήγορη κόπωση. Αυτό συμβαίνει γιατί η συγκεκριμένη βιταμίνη συμβάλλει στη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων, τα οποία μεταφέρουν το οξυγόνο σε όλα τα όργανα του σώματος σου. Χωρίς παραπάνω οξυγόνο, η κόπωση είναι πιο εύκολη και γρήγορη.

Μουδιάζεις πιο συχνά
Εάν το τελευταίο διάστημα νιώθεις να είσαι μουδιασμένη στα άκρα συχνότερα, τότε μπορεί να έχεις έλλειψη της βιταμίνης Β12.

vitamini-b12-mnimi

Αρχίζεις να ξεχνάς
Αν έχεις παρατηρήσει πως η μνήμη ελέφαντα σε εγκαταλείπει και ξεχνάς ολοένα και περισσότερα πράγματα, ενώ η συγκέντρωση αποτελεί πια παρελθόν για εσένα, τότε είναι πολύ πιθανό η βιταμίνη Β12 να φταίει γι’ αυτό και όχι η ηλικία σου.

Έχεις χλωμή επιδερμίδα
Αν και συνηθίζουμε να συνδυάζουμε τη χλωμή επιδερμίδα με την έλλειψη σιδήρου, παρόλα αυτά η ανεπάρκεια σε ερυθρά αιμοσφαίρια, που προκαλεί η έλλειψη της βιταμίνης Β12, προκαλεί την απελευθέρωση της χολερυθρίνης, μια ουσία που δίνει στο δέρμα μια κίτρινη απόχρωση.

vitamini-b12

Πως θα αναπληρώσεις τη βιταμίνη Β12 στον οργανισμό σου;
Προτίμησε τρόφιμα ζωικής προέλευσης, όπως το κρέας, τα πουλερικά, τα αυγά και τα γαλακτοκοομικά. Ακόμα σημαντική τροφή είναι τα δημητριακά και τα συμπληρώματα διατροφής με Β12.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News