Ο κάθε μήνας έχει και το λαχανικό του. Το κόκκινο παντζάρι είναι την εποχή του τώρα και εσύ πρέπει να μάθεις τις ευεργετικές ιδιότητες του και να το εκμεταλλευτείς όσο προλαβαίνεις!
Το νόστιμο αυτό λαχανικό, το παντζάρι περιέχει νιτρικά άλατα, τα οποία βοηθούν στην μείωση της αρτηριακής πίεσης. Το παντζάρι είναι επίσης πλούσιο σε σίδηρο και φυλλικό οξύ.
Πώς θα το μαγειρέψεις για να μην χάσεις τα θρεπτικά συστατικά του;
Επέλεξε σκληρούς καρπούς και κόψε τα φύλλα του. Μην αφαιρέσεις τελείως τα κοτσάνια του, κράτα περίπου 2-3 εκατοστά για να μην χαθούν οι χυμοί του παντζαριού.
Πλύνε τα προσεχτικά ώστε μη χαλάσεις την εξωτερική φλούδα και βράστα σε χαμηλή φωτιά περίπου 30 λεπτά. Εάν θες μπορεί να τα ψήσεις στο φούρνο στους 150 βαθμούς για 2-3 ώρες.
Όταν κρυώσει αφαίρεσε προσεχτικά την εξωτερική φλούδα και απόλαυσε τα!