Κόκκινο παντζάρι: Βάλε το λαχανικό του Απριλίου στην πρώτη γραμμή της διατροφής σου!

By

Ο κάθε μήνας έχει και το λαχανικό του. Το κόκκινο παντζάρι είναι την εποχή του τώρα και εσύ πρέπει να μάθεις τις ευεργετικές ιδιότητες του και να το εκμεταλλευτείς όσο προλαβαίνεις!

Το νόστιμο αυτό λαχανικό, το παντζάρι περιέχει νιτρικά άλατα, τα οποία βοηθούν στην μείωση της αρτηριακής πίεσης. Το παντζάρι είναι επίσης πλούσιο σε σίδηρο και φυλλικό οξύ.

pantzari-

Πώς θα το μαγειρέψεις για να μην χάσεις τα θρεπτικά συστατικά του;  

 Επέλεξε σκληρούς καρπούς και κόψε τα φύλλα του. Μην αφαιρέσεις τελείως τα κοτσάνια του, κράτα περίπου 2-3 εκατοστά για να μην χαθούν οι χυμοί του παντζαριού.

Πλύνε τα προσεχτικά ώστε μη χαλάσεις την εξωτερική φλούδα και βράστα σε χαμηλή φωτιά περίπου 30 λεπτά. Εάν θες μπορεί να τα ψήσεις στο φούρνο στους 150 βαθμούς για 2-3 ώρες.

Όταν κρυώσει αφαίρεσε προσεχτικά την εξωτερική φλούδα και απόλαυσε τα!

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News