Φτιάξε τη δική σου σπιτική μερέντα με φουντούκια χωρίς ίχνος ζάχαρης!

By

Όλοι λατρεύουν την μερέντα. Είναι το αγαπημένο σνακ των μικρών και η ένοχη απόλαυση των μεγάλων. Όμως, όσο και να την απολαμβάνουμε, δεν παύουμε να παίρνουμε πολλές θερμίδες αλλά και τις υπόλοιπες βλαβερές συνέπειες της ζάχαρης.


Γι αυτό σου  παρουσιάζουμε μια ξεχωριστή συνταγή για να φτιάξεις τη δική σας μερέντα χωρίς ζάχαρη και χωρίς ενοχές!

Φτιαγμένη με φυσικά, οργανικά υλικά και χωρίς τεχνητά σάκχαρα, μπορείς να κάνεις τη δική σου μερέντα την οποία και θα καταναλώσεις όπως εσύ αγαπάς, ακόμη και με το κουτάλι! Αυτή η σπιτική υγιεινή συνταγή μερέντα είναι πολύ εύκολο να γίνει, διατηρείται στο ψυγείο σου, σε αεροστεγές δοχείο μέχρι και μια εβδομάδα!

Η παρακάτω σπιτική συνταγή πρέπει να αποφέρει περίπου 1 φλιτζάνι μερέντας! Είπαμε, δεν έχει ζάχαρη αλλά θέλει μέτρο!

Σπιτική υγιεινή συνταγή μερέντας

Εκτός από τα συστατικά που απαριθμούνται, θα χρειαστείς επίσης μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και ένα μίξερ. Όταν επιλέξεις το μέλι, βεβαιώσου ότι πρόκειται για οργανικό μέλι.

Επίσης, αν δεν μπορείς να βρεις το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων, μπορείς να μην βάλεις καθόλου, εφόσον αυτό δεν προκαλεί κάποια διαφορά στη γεύση της μερέντας σου.

Υλικά

  • 6 κουταλιές σκόνης κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια φουντούκια
  • 3 κουταλιές λάδι καρύδας
  • ½ φλιτζάνι γάλα ρυζιού
  • 2/3 φλιτζανιού ακατέργαστο, βιολογικό μέλι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού, ροζ αλάτι Ιμαλαΐων (Σχ. Εν. Δράσης: ή φυσικό θαλασσινό αλάτι)

Πώς θα την φτιάξεις 

  • Ζεσταίνεις το φούρνο στους  180 βαθμούς Κελσίου. Απλώνεις τα φουντούκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Βεβαιώσου ότι έχεις ένα ενιαίο στρώμα και μοιράσετε τα ομοιόμορφα. Τα καβουρδίζεις για 12 λεπτά, ή μέχρι να είναι ελαφρώς καφέ.
  • Τα βγάζεις από το φούρνο και τα βάζεις σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας στον πάγκο σου. Τα τυλίγεις και στη συνέχεια τα τρίβεις έντονα – δεν τα χτυπά, θέλουμε να πάρουμε τα έλαια που έχουν βγάλει από ψήσιμο και επίσης θα αφαιρέσει τον φλοιό τους αν έχουν. Ενδέχεται κάποια φουντούκια να φέρουν ακόμα τον φλοιό τους, κι αυτό είναι εντάξει, μην σε ανησυχεί.
  • Τα αφήνεις να κρυώσουν εντελώς και τα ρίχνεις στο μίξερ μέχρι να δημιουργήσουν μία αλοιφή φουντουκιού.
  • Ρίχνεις και τα υπόλοιπα συστατικά στο πολυμίξερ, αλλά χρησιμοποιείς μόνο το ήμισυ του γάλακτος ρυζιού (δηλαδή το 1/4, αντί για το 1/2 της κούπας). Ανακαύεις όλα τα υλικά έως ότου ομοιογενοποιηθούν. Αν είσαι οκ με την σύσταση τότε η μερέντα σου είναι έτοιμη. Αν εξακολουθεί να είναι πολύ παχύρευστη, ρίξε λίγο περισσότερο από το υπόλοιπο γάλα ρυζιού.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News