Μια απίστευτα νόστιμη εκδοχή του κλασικού ψητού κοτόπουλου!

By

Αν είσαι της υγιεινής διατροφής και προσέχεις τι τρως τότε σίγουρα θα έχεις βαρεθεί να τρως κοτόπουλο. Είναι το κρέας με τα λιγότερα λιπαρά και ειδικά το στήθος του συστήνεται από διατροφολόγους σε όλο τον κόσμο.

Για να σου φτιάξω τη μέρα και τη διάθεση βρήκα για σένα μια ιδιαίτερη εκδοχή του κλασικού ψητού κοτόπουλου την οποία θα λατρέψεις όχι μόνο εσύ αλλά και ολη η οικογένεια.

Κάνε μια βόλτα στο σούπερ μάρκετ επιστρέφοντας σήμερα το απόγευμα από τη δουλειά στο σπίτι και πάρε τα παρακάτω υλικά:

  • 3 στήθη κοτόπουλου
  • 220 γρ. σπανάκι
  • 1/2 φλ. φέτα τριμμένη
  • 110 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Ξεκίνα προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ανακάτεψε σε ένα μπολ το σπανάκι, τη φέτα, το τυρί κρέμα, το σκόρδο και το μισό αλάτι.

Άνοιξε το κάθε στήθος κοτόπουλου έτσι ώστε να βάλεις τη γέμιση. Θέλουμε να ανοίξεις μια φωλίτσα και όχι να το κόψεις από τη μια μεριά ως την άλλη.

Χώρισε το μείγμα του σπανακιού σε 3 μέρη και βάλ’το μέσα σε κάθε κοτόπουλο.

Αλατοπιπέρωσε από πάνω.

Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και πέρνα το κοτόπουλο από το τηγάνι για 5 λεπτά. Γύρισέ το και άσ’το άλλα 5 λεπτά και από την άλλη μεριά.

Βάλε το κοτόπουλο στον φούρνο για 10 λεπτά.

Θα πάθεις πλάκα με το αποτέλεσμα.

Έξτρα πληροφορία: Το μαγειρεμένο σπανάκι σε σχέση με το ωμό βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου. 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News