Μια νέα έρευνα σου λέει τι να κάνεις για να κόψεις τα πολλά γλυκά!

By

Έχω περάσει διαστήματα στη ζωή μου που τρώω γλυκά κάθε μέρα (το παραδέχομαι)! Κάτι τέτοιες μέρες σκέφτομαι να υπήρχε ένας μαγικός τρόπος να γλιτώσω από αυτή την ακατανίκητη λαχτάρα μου για γλυκό.

Μπορεί να έχεις ακούσει στο παρελθόν ότι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσεις την επιθυμία σου για γλυκό είναι να οραματιστείς ότι τρως το αντίθετο – μια υγιεινή σαλάτα, για παράδειγμα.

Παρόλα αυτά μια νέα έρευνα έρχεται να μας πει το ακριβώς αντίθετο: Αν προσπαθείς να φας λιγότερο από κάτι, θα σε βοηθήσει πολύ να οραματιστείς τον εαυτό σου να τρώει πολύ από αυτό το κάτι.

kl_zaxari02

Το πείραμα που έγινε ήταν αυτό: Οι ερευνητές χώρισαν τους ανθρώπους που συμμετείχαν σε αυτό σε τρεις ομάδες. Στην πρώτη ομάδα είπαν να φανταστούν ότι ρίχνουν απλά ένα νόμισμα σε ένα μηχάνημα που δίνει M&M’s. Στην δεύτερη ομάδα είπαν να φανταστούν ότι ρίχνουν ένα νόμισμα και παίρνουν 3 M&M’s και στην τρίτη ομάδα είπαν να φανταστούν ότι ρίχνουν ένα νόμισμα και παίρνουν 33 M&M’s. Έπειτα έδωσαν και στις 3 ομάδες πραγματικά μπολ με M&M’s. Η τρίτη ομάδα που φαντάστηκε ότι τρώει τα περισσότερα M&M’s στην πραγματικότητα έφαγε πολύ λιγότερα από ότι οι άλλες δύο ομάδες.

Δοκίμασε και εσύ αυτό το κόλπο. Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να φας μια πάστα, κλείσε τα μάτια σου και οραματίσου ότι τρως τριάντα πάστες. Νιώσε ότι το κάνεις πραγματικά. Έπειτα άνοιξε τα μάτια σου και ξεκίνα να τρως την πραγματική σου πάστα. Θα διαπιστώσεις ότι δεν θα μπορέσεις να φας ολόκληρο το κομμάτι που έχεις μπροστά σου.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News