Μπισκοτογλυκό με ζελέ | Με 3 υλικά και χωρίς ζάχαρη

By

Είναι το πιο γρήγορο γλυκό με ζελέ που μπορείς να φτιάξεις και να εντυπωσιάσεις σε μια γιορτή ή και σε μια επίσκεψη φίλων.

Το μόνο που θέλει είναι λίγη ώρα στο ψυγείο για να σφίξει. Ακόμα και αυτήν, όμως, μπορείς να την μειώσεις αν κάνεις το κόλπο που θα σου πω παρακάτω.

Πώς να μειώσεις τον χρόνο που θέλει το γλυκό στο ψυγείο για να σφίξει;

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις το λάδι καρύδας στο ψυγείο έτσι ώστε να είναι σφιχτό σαν βούτυρο και όχι σαν λάδι την ώρα που θα το χρησιμοποιήσεις. Έτσι το γλυκό σου θα θέλει πολύ λιγότερη ώρα να σφίξει στο ψυγείο.

Εκτός από το μπισκοτογλυκό με ζελέ που είναι τέλειο για το καλοκαίρι καθώς θα σε δροσίσει κιόλας, σου προτείνω να δοκιμάσεις και τον light κορμό μου χωρίς ζάχαρη και βούτυρο, τα γρήγορα mug cakes καραμέλας αλλά και το παγωτό βανίλιας χωρίς ζάχαρη.

Για ποιο λόγο βάζω λάδι καρύδας στη βάση;

O λόγος είναι ότι το συγκεκριμένο λάδι βοηθάει στο να γίνει η μπισκοτοβάση ενιαία και να μην κομματιάζεται. Το λάδι καρύδας έχει αυτή την ιδιότητα. Αν δεν θέλεις να βάλεις λάδι καρύδας μπορείς να βάλεις 100 γρ. χουρμάδες λιωμένους και χτυπημένους στο μπλέντερ. Και πάλι θα δέσει η βάση σου και θα πάρεις και λιγότερες θερμίδες. Τα 100 γρ. λάδι καρύδας έχουν 862 θερμίδες ενώ τα 100 γρ. χουρμάδες έχουν 280 θερμίδες. Όσο για τα 100 γρ. φυτικό βιτάμ light, αυτά έχουν 346 θερμίδες. Η επιλογή είναι δική σου.

Βρες τη συνταγή στο dearlife.gr.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News