πιάτα

Μπορεί να φαίνονται σχεδόν πανομοιότυπα αλλά έχουν τεράστια διαφορά στις θερμίδες!

By

Το ένα πιάτο έχει 395 θερμίδες, 37 γρ. υδατάνθρακες, 37 γρ. πρωτεϊνη και 11 γρ. λιπαρά και το άλλο πιάτο έχει 809 θερμίδες, 86 γρ. υδατάνθρακες, 42 γρ. πρωτεϊνη και 33 γρ. λιπαρά.

Σε τι διαφέρουν όμως πραγματικά;

Στο πιάτο που θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος (το αριστερό) οι κεφτέδες είναι φτιαγμένοι από κρέας γαλοπούλας και η ποσότητα των κεφτέδων είναι μικρότερη από ότι στο άλλο πιάτο.

Tip: Αν δεν θέλεις να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες και τις συνταγές σου αλλά θέλεις να χάσεις βάρος, τότε θα πρέπει να μειώσεις απλά τις ποσότητες που καταναλώνεις.

Στο αριστερό πιάτο τα μακαρόνια που βλέπεις είναι από κολοκύθι. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να φας άφοβα όσα θέλεις.

Στο δεξί πιάτο οι κεφτέδες είναι φτιαγμένοι από χοιρινό κρέας αντί για γαλοπούλα. Και μπορεί το χοιρινό κρέας να είναι πιο νόστιμο από το κρέας της γαλοπούλας αλλά έχει και περισσότερες θερμίδες αλλά και περισσότερα λιπαρά.

Στο δεξί πιάτο, επίσης, υπάρχει λευκό ρύζι και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα. Αυτό σημαίνει πως οι θερμίδες του πιάτου αυξάνονται και από αυτό.

Tip: Αν θέλεις να συνεχίσεις να τρως ρύζι φυσικά και μπορείς να το κάνεις. Αντικατέστησε, όμως, το λευκό ρύζι με καστανό γιατί είναι πολύ πιο θρεπτικό. Όσο για την ποσότητα που πρέπει να καταναλώνεις… 1 φλιτζάνι του τσαγιού είναι αρκετό σε κάθε γεύμα. Όσο δεν το παρακάνεις τόσο πιο πολύ θα χάνεις αλλά και δεν θα στερείσαι τα φαγητά που αγαπάς.

Για να φτιάξεις τα τέλεια μακαρόνια από κολοκύθι το μόνο που χρειάζεται είναι ένα σπιραλάιζερ που θα βρεις σε κάθε κατάστημα με είδη σπιτιού. Τα zoodles (έτσι λέγονται τα μακαρόνια από κολοκύθι) δεν χρειάζονται μαγείρεμα. Αν θέλετε, όμως, να τα τρώτε ζεστά τότε μπορείτε να τα περάσετε για λίγο από το τηγάνι με λίγο λάδι για να ζεσταθούν και να μαλακώσουν ελαφρώς.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News