Να γιατί άρχισες να παίρνεις βάρος από το πουθενά!

By

Ανέβηκες στη ζυγαριά και είδες ότι έχεις πάρει βάρος; Δεν μπορείς να καταλάβεις πού οφείλεται αυτό ενώ δεν έχεις κάνει καμιά αλλαγή στη διατροφή και την καθημερινότητά σου; Δες τι μπορεί να φταίει παρακάτω και λάβε τα μέτρα σου.

Σου λείπει ύπνος: Έχει αποδειχτεί επιστημονικά πως η έλλειψη ύπνου συνδέεται στενά με το να πάρεις βάρος. Σε έρευνα που έγινε, οι γυναίκες που κοιμόντουσαν λιγότερο από 6 ώρες ήταν πιο πιθανό να πάρουν 5 κιλά από ότι γυναίκες που κοιμόντουσαν τουλάχιστον 7 ώρες κάθε βράδυ. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι όταν είσαι κουρασμένη δεν έχεις όρεξη και δύναμη να γυμναστείς όπως θα το έκανες όταν είσαι ξεκούραστη.

sleep paralyse

Φταίνε τα φάρμακα που παίρνεις: Μπορεί εσύ με το που παίρνεις βάρος να ψάχνεις τι φταίει στη διατροφή και τη γυμναστική σου αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να φταίνε κάποια από τα φάρμακα που παίρνεις. Πολλά φάρμακα (για τις ημικρανίες, τη διάθεση, την αντισύλληψη) μπορεί να σου χαρίσουν παραπάνω κιλάκια για διάφορους λόγους.

Έχεις άγχος: Το άγχος μπορεί να σε γεμίσει με παραπάνω κιλά λόγω ορμονών. Όταν το σώμα βιώνει μια αγχωτική κατάσταση αυξάνεται η όρεξή σου. Μια εύκολη λύση που μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις είναι η γυμναστική η οποία βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους.

diet

Φταίει η δουλειά σου: Μπορεί να μην το έχεις καταλάβει αλλά η δουλειά σου υπάρχει πιθανότητα να σε παχαίνει. Το να κάθεσαι για 8 συνεχόμενες ώρες σε ένα γραφείο δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το σώμα σου. Άσε που μερικές φορές ξεχνάς, λόγω πολύς δουλειάς, να φας σωστά. Τρώγε συχνά και μικρά σνακ για να είσαι χορτάτη όλη μέρα και προσπάθησε να σηκώνεσαι τουλάχιστον κάθε μια ώρα για να ξεπιάνεσαι.

Φταίει το αλάτι: Πολλές φορές αυτό που φταίει και η ζυγαριά σου δείχνει παραπάνω κιλά είναι το αλάτι που τρως. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχεις πάρει βάρος ουσιαστικά αλλά έχεις κατακράτηση υγρών. Προσπάθησε να βάλεις στη διατροφή σου τροφές με λιγότερο αλάτι και θα δεις αμέσως το σώμα σου να ξεφουσκώνει.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News