Συνηθίζεις να πλένεις το κοτόπουλό σου πριν το μαγειρέψεις; Αν ναι, σταμάτα να το κάνεις αμέσως και ακολουθεί ο λόγος…
Παρόλο που μπορεί να νομίζεις ότι κάνεις το σωστό πράγμα πλένοντας το κοτόπουλό σου, έρευνες έχουν δείξει πως αυτό είναι μια πάρα πολύ κακή ιδέα. Όλα τα βακτήρια που πιστεύεις πως θα φύγουν με το πλύσιμο μεταφέρονται πάνω σου και τριγύρω. Το νερό δεν μπορεί να τα σκοτώσει και καθώς αυτό πέφτει πάνω στο κοτόπουλο, τα βακτήρια μεταφέρονται στα χέρια, τον νεροχύτη και γενικά την κουζίνα σου.
Ευρωπαϊκές έρευνες έχουν δείξει πως τα βακτήρια από το κοτόπουλο μπορεί να μεταφερθούν μέχρι και 90 εκατοστά μακριά. Το ακόμα χειρότερο είναι πως λόγω του ότι δεν μπορείς να δεις που έχουν μεταφερθεί τα βακτήρια δεν ξέρεις και πού να καθαρίσεις.
Τι μπορείς να κάνεις…
Πάρε το ωμό κοτόπουλό σου από τη συσκευασία και βάλ’το κατευθείαν για ψήσιμο. Όλα τα βακτήρια θα σκοτωθούν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Μάλιστα, κάποιοι λένε πως η καλύτερη λύση είναι-αν το κοτόπουλό σου είναι φρέσκο-να το βάλεις πρώτα για μια μέρα στην κατάψυξη και μετά να το βάλεις κατευθείαν για ψήσιμο. Αφού βάλεις το κοτόπουλό σου για ψήσιμο φρόντιζε να πλένεις τα χέρια σου με ζεστό νερό και σαπούνι.