Να γιατί δεν πρέπει να πλένεις ποτέ το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψεις!

By

Συνηθίζεις να πλένεις το κοτόπουλό σου πριν το μαγειρέψεις; Αν ναι, σταμάτα να το κάνεις αμέσως και ακολουθεί ο λόγος…

Παρόλο που μπορεί να νομίζεις ότι κάνεις το σωστό πράγμα πλένοντας το κοτόπουλό σου, έρευνες έχουν δείξει πως αυτό είναι μια πάρα πολύ κακή ιδέα. Όλα τα βακτήρια που πιστεύεις πως θα φύγουν με το πλύσιμο μεταφέρονται πάνω σου και τριγύρω. Το νερό δεν μπορεί να τα σκοτώσει και καθώς αυτό πέφτει πάνω στο κοτόπουλο, τα βακτήρια μεταφέρονται στα χέρια, τον νεροχύτη και γενικά την κουζίνα σου.

kl_kotopoulo01

Ευρωπαϊκές έρευνες έχουν δείξει πως τα βακτήρια από το κοτόπουλο μπορεί να μεταφερθούν μέχρι και 90 εκατοστά μακριά. Το ακόμα χειρότερο είναι πως λόγω του ότι δεν μπορείς να δεις που έχουν μεταφερθεί τα βακτήρια δεν ξέρεις και πού να καθαρίσεις.

Τι μπορείς να κάνεις…

Πάρε το ωμό κοτόπουλό σου από τη συσκευασία και βάλ’το κατευθείαν για ψήσιμο. Όλα τα βακτήρια θα σκοτωθούν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Μάλιστα, κάποιοι λένε πως η καλύτερη λύση είναι-αν το κοτόπουλό σου είναι φρέσκο-να το βάλεις πρώτα για μια μέρα στην κατάψυξη και μετά να το βάλεις κατευθείαν για ψήσιμο. Αφού βάλεις το κοτόπουλό σου για ψήσιμο φρόντιζε να πλένεις τα χέρια σου με ζεστό νερό και σαπούνι.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News