Να γιατί όλα τα παιδιά πρέπει να τρώνε πρωινό!

By

Κάθε πρωί πηγαίνω στο φούρνο για να αγοράσω την τυρόπιτά μου ή το ατομικό μου τσουρεκάκι. Το ξέρω ότι δεν είναι ό,τι πιο υγιεινό, αλλά αυτήν την διατροφική συνήθεια δε θέλω να την αλλάξω! Γι’ αυτό θα μιλήσουμε σε άλλο post.

Σήμερα θα αναφερθώ στο πρωινό των παιδιών το οποίο είναι απαραίτητο. Εκεί στο φούρνο λοιπόν, βλέπω, συνταξιούχους, συνομήλικούς μου, οικογενειάρχες με μικρά παιδιά να αγοράζουν ψωμί και πρωινό για το σπίτι τους ή για το δρόμο.

Ωστόσο αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση τις τελευταίες ημέρες, είναι ότι βλέπω 4-5 μαμάδες, με τα παιδιά τους, να τα προτρέπουν να φάνε μία σοκολάτα αντί για πρωινό! Κι όμως έχω βρεθεί μάρτυρας αρκετών τέτοιων περιστατικών και παρολίγον με μία μητέρα να μαλώσω.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι οι Ελληνίδες δεν προσέχουν ούτε τη διατροφή τους  ούτε αυτή των παιδιών τους. Αυτό όμως που πρέπει κάθε μητέρα να γνωρίζει είναι ότι όλα τα παιδιά πρέπει να τρώνε πρωινό. Και φυσικά δεν είναι κάτι που λέω εγώ, αλλά οι επιστήμονες μετά από έρευνες.

Οι μαθητές δημοτικού που τρώνε πρωινό πριν πάνε στο σχολείο έχουν έως διπλάσιες πιθανότητες να πετύχουν βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο της τάξης τους, σε σχέση με όσα παιδιά δεν τρώνε το πρωί, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα που κάνει το γύρο του κόσμου.

proino

Η μελέτη δείχνει ότι όσο καλύτερης ποιότητας πρωινό (π.χ. φρούτα) τρώνε τα παιδιά, τόσο καλύτερους βαθμούς τείνουν να παίρνουν. Αντίθετα, η κατανάλωση γλυκών, σνακ και άλλων μη υγιεινών τροφών δεν επιδρά θετικά στους βαθμούς.

«Η έρευνα έρχεται να προστεθεί σε έναν αυξανόμενο όγκο διεθνών στοιχείων που δείχνουν ότι η επένδυση πόρων για τη βελτίωση της υγείας των νέων είναι πιθανό να βελτιώσει επίσης τις σχολικές επιδόσεις τους», δήλωσε ο καθηγητής κοινωνιολογίας Κρις Μπόνελ του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου.

Ακόμη συνεχίζεις να ταΐζεις το παιδί σου με σοκολάτες;

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News