Να γιατί πρέπει να τρως πρωινό πριν και μετά την πρωινή προπόνησή σου!

By

Αυτό που ήξερα εγώ μέχρι τώρα είναι πως καλό είναι να μην τρως πρωινό πριν από την προπόνησή σου αλλά να το καταναλώνεις αφού γυρίσεις από αυτή. Η life guru, Anna Victoria, όμως, έρχεται να μας πει πως πρέπει να τρώμε πρωινό και πριν και μετά την προπόνηση. Δες πώς το δικαιολογεί.

“Ξυπνάω κάθε πρωί στις 6 και πίνω μισό λίτρο νερό. Πίνοντας νερό με το που ξυπνάς βοηθάς στην ενυδάτωση του οργανισμού σου ενώ δίνεις και την απαραίτητη ώθηση στο μεταβολισμό σου”, λέει η life guru.

kl_anna01

Έπειτα η Anna Victoria τρώει πρωινό. Μιας και πρόκειται για το γεύμα πριν την προπόνηση, αυτό πρέπει να είναι ισορροπημένο και να αποτελείται και από πρωτεϊνη και από υδατάνθρακα. “Προτιμώ είτε ένα χυμό πρωτεϊνης και μια μερίδα βρώμη είτε δύο αυγά βραστά και μια μπανάνα”, λέει η ίδια.

Η προπόνηση ξεκινάει 30-60 λεπτά μετά το πρωινό φαγητό για να έχει γίνει η απαραίτητη χώνεψη.

kl_anna02

“Γύρω στις 8 το πρωί επιστρέφω στο σπίτι όπου τρώω το δεύτερο πρωινό μου. Αυτό μπορεί να αποτελείται από μια ομελέτα με λαχανικά, όπως είναι το κολοκύθι, οι ντομάτες και το κρεμμύδι. Έπειτα τρώω και βρώμη για να πάρω τους υδατάνθρακες που χρειάζομαι. Μέσα σε αυτήν θα προσθέσω γάλα καρύδας, ένα κουταλάκι κανέλα και blueberries, goji berries ή cranberries”.

Aυτό που ακούω πολύ συχνά από ανθρώπους γύρω μου είναι το πόσο κουρασμένοι αισθάνονται μετά την πρωινή τους προπόνηση. Αυτό συμβαίνει γιατί ο οργανισμός χρειάζεται και το σνακ πριν την προπόνηση και ένα καλό πρωινό μετά από αυτήν. Μόνο έτσι θα αποκτήσει την ενέργεια που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στο πρόγραμμα της ημέρας.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News