Να τι μπορεί να σου συμβεί αν σταματήσεις να τρως γαλακτοκομικά!

By

Το συζητούν όλο και περισσότεροι και όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και μεγαλύτερο trend. Είναι άραγε ένα απλό trend που θα ξεφουσκώσει ή μήπως πρέπει όντως να βγάλεις τα γαλακτοκομικά από τη ζωή σου; Δες τι θα σου συμβεί αν το κάνεις.

Μπορεί να χάσεις βάρος

Μπορεί να μην έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην απώλεια βάρους και στην μη κατανάλωση γαλακτοκομικών αλλά η αλήθεια είναι πως αν τα κόψεις είναι πολύ πιθανό να χάσεις βάρος. Αυτό τουλάχιστον δηλώνουν όσοι το έχουν κάνει.

kl_gala02

Μπορεί να πάρεις βάρος

Τα γαλακτοκομικά σε κρατάνε χορτάτη για πολύ περισσότερο λόγω των φυτικών λιπαρών και της πρωτεϊνης που περιέχουν. Αυτό σημαίνει πως αν σταματήσεις να τα τρως υπάρχει πιθανότητα να τα αντικαταστήσεις με κάτι άλλο που τελικά θα σου προσθέσει αντί να σου αφαιρέσει κιλά.

Θα πετάξεις το κονσίλερ σου

Τα γαλακτοκομικά είναι υπεύθυνα για την ακμή και για τα σπυράκια που βγάζεις. Με το που θα τα κόψεις θα δεις την επιδερμίδα σου να καθαρίζει.

Θα χρειάζεσαι λιγότερα χαρτομάντηλα

Η κατανάλωση γαλακτοκομικών μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες. Κόβοντάς τα θα απαλλαγείς και από αυτές.

kl_gala01

Θα πρέπει να τρως περισσότερο σπανάκι

Τα γαλακτοκομικά περιέχουν πολύ ασβέστιο, έτσι κόβοντάς τα θα πρέπει να τα αντικαταστήσεις με άλλες τροφές που περιέχουν ασβέστιο όπως είναι το σπανάκι και άλλα πράσινα λαχανικά.

Συμπέρασμα: Δεν χρειάζεται να κάνεις υπερβολές στη διατροφή σου μιας και όλα καλό είναι να τρώγονται με μέτρο. Όσο δεν τρως γαλακτοκομικά όλη μέρα ή κάθε μέρα και εφόσον δεν σε ενοχλούν, δεν έχεις κανένα λόγο να τα βγάλεις για πάντα από τη ζωή σου.

You may also like

Hot News