Να τι πρέπει να τρως σύμφωνα με τους επιστήμονες του Harvard!

By

Μπορεί να θεωρείς ότι το “τρέφομαι υγιεινά” σημαίνει το να τρως κοτόπουλο με σαλάτα κάθε μέρα ή μπορεί να θεωρείς ότι σημαίνει να μην τρως καθόλου κρέας. Γι’αυτό το Πανεπιστήμιο Harvard έκανε τις έρευνές του και κατέλειξε στο τι σημαίνει τελικά “υγιεινή διατροφή”.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το Harvard το μισό πιάτο σου θα πρέπει να περιέχει πάντα φρούτα και λαχανικά και αυτό πρέπει να συμβαίνει σε κάθε γεύμα σου. Το 1/4 θα πρέπει να περιέχει κάποιο είδος πρωτεϊνης (κοτόπουλο, γαλοπούλα, κρέας, ψάρι ή όσπρια) ενώ το υπόλοιπο 1/4 να αποτελείται από δημητριακά ολικής άλεσης.

Για ποιο λόγο λείπουν από το πιάτο τα καλά λιπαρά; Γιατί οι ειδικοί του Harvard συνιστούν να χρησιμοποιείς απλά ελαιόλαδο στη μαγειρική και τις σαλάτες σου.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι να υπάρχει ποικιλία στο πιάτο σου. Βάλε φασόλια, ξηρούς καρπούς, σπόρους στις σαλάτες σου. Πρόσθεσε σοταρισμένα λαχανικά στην ομελέτα σου. Φτιάξε ένα υγιεινό smoothie με μούρα, σπόρους και μπανάνες. Όπως και να’χει μάθε να αυτοσχεδιάζεις και να βάζεις ποικιλία υλικών και χρωμάτων στο πιάτο σου.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News