Να τι θα συμβεί στο σώμα σου αν κόψεις τα γαλακτοκομικά!

By

Ούτε γάλα; Ούτε!!

Όλοι έχουμε περάσει βραδιές με μεγάλες ατασθαλίες που περιελάμβαναν πίτσα με έξτρα τυρί και 3 μπάλες παγωτό για επιδόρπιο. Τι συμβαίνει στο στομάχι σου μετά από μια τέτοια βραδιά; Mάλλον δεν το νιώθεις όπως θα έπρεπε να το νιώθεις.

Παγκοσμίως το 70% των ανθρώπων έχουν δυσανεξία στη λακτόζη σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 1987 και δημοσιεύτηκε στο Journal of Dairy Science.

Είτε είσαι ανάμεσα σε αυτούς που έχουν πρόβλημα με τη λακτόζη είτε όχι, ίσως έχει έρθει η ώρα να κάνεις μια μεγάλη αποτοξίνωση από αυτήν και να διαπιστώσεις και μόνη σου όλα αυτά που θα σου αναφέρω παρακάτω.

Γιατί να κόψεις τα γαλακτοκομικά;

Ένας από τους βασικούς λόγους που κάποιος κάνει κάτι τέτοιο είναι επειδή το σώμα του απορρίπτει τα γαλακτοκομικά και το πεπτικό του σύστημα δεν μπορεί να τα επεξεργαστεί. Ένας άλλος λόγος είναι αν θέλεις να χάσεις βάρος και κάθε άλλη μέθοδος έχει αποτύχει. Αυτό άλλωστε έκανε και η Khloe Kardashian και έχασε πολλά κιλά.

Τι θα σου συμβεί μετά από μια μέρα…

Μιας και θέλει 10 μέρες με 3 εβδομάδες για να αποβάλει εντελώς το σώμα σου τη λακτόζη, μπορεί να μην δεις μεγάλες διαφορές αμέσως, εκτός αν έχεις μεγάλο πρόβλημα δυσανεξίας. Αν πάσχεις από κάτι τέτοιο τότε από την πρώτη μέρα κιόλας θα νιώσεις πολύ καλύτερα και θα αρχίσεις να ξεφουσκώνεις.

Τι θα σου συμβεί μετά από μια εβδομάδα…

Σίγουρα η κοιλιά σου θα είναι πολύ πιο επίπεδη και η επιδερμίδα σου θα δείχνει πολύ πιο λαμπερή μιας και τα γαλακτοκομικά κάνουν κακό και στην επιδερμίδα. Το τι  θα σου συμβεί εξαρτάται από το πόσο μεγάλη δυσανεξία έχεις στη λακτόζη ή όχι. Σίγουρα, όμως, και καθόλου δυσανεξία να μην έχεις θα παρατηρήσεις μια μικρή αλλαγή στη ζυγαριά σου.

Τι θα σου συμβεί μετά από ένα μήνα…

Θα περάσουν γύρω στις 2-3 εβδομάδες με΄χρι να δεις μεγάλη διαφορά στο σώμα σου. Όταν το σώμα σου δεν θα κουράζεται πλέον να ασχολείται με τροφές που δεν μπορεί να επεξεργαστεί όλα θα είναι πολύ καλύτερα. Η πέψη σου, ο μεταβολισμός σου, ο ύπνος σου, η διάθεσή σου… όλα θα βελτιωθούν.

Τι θα σου συμβεί μετά από έξι μήνες…

Μετά από 6 μήνες δεν θα υπάρχει πλέον στο σώμα σου ίχνος λακτόζης. Το σώμα σου θα είναι πιο “χαρούμενο” και το μυαλό σου πιο καθαρό. Θα έχεις χάσει βάρος και θα έχεις πολύ πιο επίπεδη κοιλιά.

Το κόψιμο των γαλακτοκομικών δεν είναι για όλους. Άλλωστε το να σταματήσεις να τρως πίτσα είναι μεγάλο βήμα και δεν μπορούν πολλοί να το κάνουν. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τον κανόνα 80/20. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να βγάλεις εντελώς από τη διατροφή σου τα γαλακτοκομικά αλλά να τρως λίγα από αυτά εβδομαδιαία.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News