Να τι θα σου συμβεί αν σταματήσεις να τρως γαλακτοκομικά!

By

Μπορεί όταν ήσουν παιδί τα γαλακτοκομικά να θεωρούνταν απαραίτητα για την ανάπτυξή σου αλλά τώρα που μεγάλωσες τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Σύμφωνα με έρευνα της Αμερικάνικης Ακαδημίας Διατροφής, το 22% των Αμερικανών έχει μειώσει από το 2005 και μετά την κατανάλωση γαλακτοκομικών κατά 22%.

Ο λόγος που οι άνθρωποι βγάζουν από τη ζωή τους τα γαλακτοκομικά είναι ότι υπάρχουν πλέον πολλά υποκατάστατα. Το χάσιμο βάρους, η πιο καθαρή επιδερμίδα, η πρόληψη ασθενειών και η αυξημένη ενέργεια λένε πως μπορούν να επιτευχθούν με μια διατροφή που δεν περιέχει γαλακτοκομικά. Τι πραγματικά, όμως, έχεις να χάσεις ή να κερδίσεις αν κόψεις τα γαλακτοκομικά;

kl_gala02

Με αυτά δυναμώνεις τα κόκκαλά σου

Μετά τα 30 είναι πιο εύκολα τα ραγίσματα των κοκκάλων σου. Αυτό που χρειάζεσαι, λοιπόν, είναι το ασβέστιο. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι μια από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου γιατί το σώμα σου απορροφάει το ασβέστιο από αυτά πολύ καλύτερα από ότι από άλλες τροφές. Προτίμησε το κατσικίσιο γάλα καθώς και τα γιαούρτια που είναι φτιαγμένα από γάλα κατσίκας.

Αν, παρόλα, αυτά, θέλεις να βγάλεις τα γαλακτοκομικά από τη διατροφή σου, πρέπει να βάλεις σε αυτήν άλλες τροφές που θα σου προσφέρουν το ασβέστιο που χρειάζεσαι. Άρχισε να τρως σπανάκι, μπρόκολο, τοφού και σαρδέλες. Επίσης, μπορείς να πάρεις και ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει ασβέστιο.

Κόβοντας τα γαλακτοκομικά θα έχεις πιο λαμπερή επιδερμίδα

Σύμφωνα με έρευνα του Dartmouth Medical School το γάλα περιέχει ορμόνες οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν την επιδερμίδα σου στο να βγάλει σπυράκια. Κόβοντάς το θα αποκτήσεις ένα πρόσωπο τόσο καθαρό που δεν θα χρειάζεται καν μακιγιάζ.

kl_gala01

Θα μειώσεις τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου αν κόψεις τα γαλακτοκομικά

Σουηδοί ερευνητές βρήκαν πως πίνοντας πάνω από ένα ποτήρι γάλα την ημέρα μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να εμφανίσεις καρκίνο των ωοθηκών ενώ μια έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Harvard έδειξε πως και οι άντρες που κατανάλωναν πάνω από δυο μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα είχαν κατά 34% μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο στον προστάτη.

Θα παχύνεις

Μπορεί να νομίζεις πως κόβοντας τα γαλακτοκομικά θα χάσεις και βάρος αλλά η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Σε μια μεγάλη σουηδική έρευνα αποδείχτηκε πως οι άνθρωποι που κατανάλωναν πολλά γαλακτοκομικά ήταν πολύ πιο πιθανό να γίνουν παχύσαρκοι μέσα στα επόμενα 12 χρόνια της ζωής τους. Τα γαλακτοκομικά είναι πλούσια σε λιπαρά και πρωτεϊνη και αυτά είναι που σε κρατάνε χορτάτη για πολύ περισσότερο μιας και γίνεται πιο αργά η πέψη τους. Χωρίς αυτά θα πεινάς πολύ περισσότερο και θα πρέπει να βρίσκεις τρόπους για να τα αντικαθιστάς. Αν, λοιπόν, αποφασίσεις να βγάλεις τα γαλακτοκομικά από τη ζωή σου, φρόντισε να τα αντικαταστήσεις με κάτι που δεν θα σε γεμίσει θερμίδες και επομένως παραπανήσια κιλά.

Θα αισθάνεσαι πιο φουσκωμένη και πρησμένη

Όταν οι άνθρωποι κόβουν μια κατηγορία φαγητών, όπως είναι τα γαλακτοκομικά, τείνουν να ψάχνουν για υποκατάστατα που παρέχουν παρόμοια γεύση. Συνήθως, λοιπόν, στρέφονται προς τη σόγια (γάλα από σόγια, τυρί σόγιας και βούτυρο σόγιας). Το πρόβλημα είναι πως ο οργανισμός αφομοιώνει δύσκολα τη σόγια με αποτέλεσμα να σου δημιουργείται πρήξιμο και βούσκωμα στην περιοχή της κοιλιάς.

Εσύ τι λες να κάνεις μετά από όλα αυτά; Θα συνεχίσεις να τρως γαλακτοκομικά ή μήπως σκέφτεσαι τελικά να τα κόψεις;

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News