Η Sanne Vloet μας λέει τι τρώει καθημερινά για να διατηρείται υγιής και να μην παίρνει βάρος.
Όπως λέει η ίδια “Δεν θα το έλεγα δίαιτα αυτό που κάνω. Θα το έλεγα τρόπο ζωής γιατί έχω μάθει να ζω και να τρώω με αυτόν τον τρόπο. Μου αρέσει πολύ να τρώω υγιεινά και να μαγειρεύω στο σπίτι μου”.
Ένα από τα αγαπημένα της πρωινά-σνακ είναι η γκρανόλα. Για να την φτιάξει κάνει το εξής:
Προθερμαίνει καταρχάς τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στο μεταξύ απλώνει βρώμη σε ένα ταψί, ρίχνει από πάνω ξηρούς καρπούς και σπόρους, όπως chia seeds, κολοκυθόσπορο και λιναρόσπορο. Από πάνω ρίχνει λίγο αλάτι και μπόλικη κανέλα. Προσθέτει 2 κ.σ. λάδι καρύδας, ανακατεύει με τα χέρια της καλά και τελειώνει με μέλι. Βάζει στον φούρνο για 20 λεπτά.
Για να φτιάξει το πρωινό της smoothie χρησιμοποιεί: 1 φλ. βρώμη, μισή μπανάνα, γάλα αμυγδάλου, πρωτεϊνη σε σκόνη και μερικά blueberries και cranberries κατεψυγμένα. Χτυπάει όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
Επομένως το πρωινό της αποτελείται από smoothie και γκρανόλα.
Το μεσημέρι συνήθως τρώει εκτός σπιτιού όπου επίσης παραγγέλνει κάτι πολύ υγιεινό. Μια από τις επιλογές της είναι ρεβύθια με αυγό ποσέ, kale, κολοκύθα και αβοκάντο.
Ο καφές που προτιμάει να πίνει μετά το φαγητό είναι ο καπουτσίνο τον οποίο όμως πίνει με γάλα από βρώμη.
Το βραδινό της αποτελείται από κουκουνάρι, καστανό ρύζι, μουστάρδα, σπανάκι, σταφίδες και σολωμό.
Ξεκινάει προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ρίχνει μαύρο πιπέρι και αλάτι στον σολωμό. Προσθέτει λίγη μουστάρδα την οποία αλείφει πάνω στον σολωμό. Βάζει λίγο σπανάκι πάνω στο ένα φιλέτο σολωμού και λίγη τριμμένη φέτα και καπακώνει τον σολωμό με το δεύτερο φιλέτο. Δένει το σάντουιτς σολωμού με λίγο σπάγγο ή λίγο οδοντικό νήμα. Αλατοπιπερώνει και πάλι και αλείφει με λίγη ακόμα μουστάρδα. Από πάνω ρίχνει λίγο σχοινόπρασο. Βάζει στον φούρνο και ψήνει για 20 λεπτά.
Στο μεταξύ βράζει το ρύζι της. Σε ένα τηγανάκι ρίχνει λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί προσθέτει κουκουνάρι και το μαγειρεύει για λίγο. Το βάζει σε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνει πάλι λίγο ελαιόλαδο και βάζει μέσα το σπανάκι και τις σταφίδες. Μαγειρεύει για λίγο.
Σερβίρει τον σολωμό με λίγο ρύζι και το σπανάκι πάνω στο οποίο ρίχνει και λίγο κουκουνάρι.
Η Sanne Vloet αποδεικνύει πως δεν χρειάζεται να λιμοκτονεί κανείς για να διατηρείται σε ένα υγιές βάρος. Μπορείς να τρως υγιεινά αλλά πεντανόστιμα γεύματα και να απολαμβάνεις τη ζωή χωρίς να χρειάζεται να τρως φουλ λιπαρά και ό,τι ανθυγιεινό βρεθεί μπροστά σου.