Τώρα που ανοίγει ο καιρός σιγά-σιγά το μόνο που θέλουμε είναι να χάσουμε τα περιττά κιλά που πήραμε τον χειμώνα και να χάσουμε και το λίπος που εγκαταστάθηκε για τα καλά στο σώμα μας.
Και όλα αυτά μέσα στους 3 μήνες που απομένουν μέχρι να βγούμε στην παραλία!!
Προλαβαίνουμε; Με ρωτάς! Προλαβαίνουμε!! Σου απαντάω και σου δίνω και μια συνταγή για γρήγορες γαρίδες τις οποίες μπορείς να συνοδεύσεις με μια σαλάτα και να είσαι τέλεια!
Τα υλικά που θα χρειαστείς για να τις έχεις έτοιμες σε 20 λεπτά είναι:
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ.γ. χυμό από λάιμ
- 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/3 φλ. ψιλοκομμένο κόλιαντρο
- μισό κιλό γαρίδες καθαρισμένες
- 1/3 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Ξεκίνα ρίχνοντας σε ένα μικρό μπολ 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λάιμ, το τσίλι, το αλάτι και το κόλιαντρο. Ρίξε το μείγμα πάνω στις γαρίδες. Ανακάτεψε καλά.
Κάλυψε το μπολ και βάλε στο ψυγείο για 10 λεπτά ή και για μέχρι 8 ώρες.
Σε ένα τηγάνι το οποίο θα ζεστάνεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίξε μια κουταλιά τη σούπας ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και μαγείρεψε για 2-3 λεπτά.
Ρίξε μέσα τις γαρίδες και μαγείρεψε μέχρι να γίνουν ροζ για περίπου 45 δευτερόλεπτα. Έπειτα γύρισέ τις και μαγείρεψε για ακόμα 1 λεπτό.
Σερβίρετε με μια πράσινη σαλάτα ή και με μια ντοματοσαλάτα.