O πιο νόστιμος και εύκολος κορμός από τον Άκη Πετρετζίκη!

By

Κορμός σοκολάτας ή αλλιώς «μοσαϊκό»… Όπως και να το πεις, έχει την ίδια γεύση και ο Άκης Πετρετζίκης δείχνει πως θα φτιάξεις αυτό το υπέροχο γλυκό με τον πιο εύκολο τρόπο!


Συστατικά

Για το 1ο μείγμα

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για το 2ο μείγμα

125 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το 3ο μείγμα

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη άχνη
5 κ.σ. κονιάκ
50 γρ. κακάο
275 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ ελαφρά σπασμένα

Για το 1ο μείγμα

Σε ένα μπολ, βάζουμε τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια και την κρέμα γάλακτος.

Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε στα μικροκύματα για 1 λεπτό στα 700 watt.

Ανακατεύουμε την κρέμα μαζί με τη σοκολάτα μέχρι να γίνει μία ωραία πηχτή γκανάζ σοκολάτας και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά για περίπου 10-30 λεπτά (για να μπορέσουμε να τυλίξουμε το μωσαϊκό μας και να μη λιώσει το βούτυρο).

Για το 2ο μείγμα

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αρχίζουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά σε δόσεις ρίχνουμε στην αρχή 20 γρ. και μόλις λιώσει ρίχνουμε άλλα 20 γρ. και ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλη η ποσότητα της ζάχαρης.

Με το που λιώσει και η τελευταία δόση της ζάχαρης, ρίχνουμε μέσα και τα καβουρδισμένα φουντούκια μας και ανακατεύουμε να πάει παντού η ζάχαρη και ρίχνουμε γρήγορα σε ένα άλλο αντικολλητικό ταψάκι. Προσέχουμε να μην ακουμπήσουμε το μείγμα γιατί καίει πολύ. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και τα φουντούκια μας.

Για το 3ο μείγμα

Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη, το κακάο, και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

Μέσα στο μπολ με τη βουτυρόκρεμα, ρίχνουμε μέσα τη γκανάζ που ετοιμάσαμε πριν και τα μπισκότα αφού τα σπάσουμε στη μέση (χωρίς να τα κομματιάσουμε) και ρίχνουμε και το κονιάκ μας.

Σε ένα μίξερ, ρίχνουμε μέσα και τα καραμελωμένα φουντούκια και τα χτυπάμε μέχρι να σπάσουν λίγο και όχι τελείως.

Ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα μας, τα φουντούκια και ανακατεύουμε απαλά.

Απλωνουμε το μείγμα μας κατά μήκος σε μία λαδόκολλα.

Αρχίζουμε να τυλίγουμε το μωσαϊκό μας προσπαθώντας να φτιάξουμε ένα σαλάμι.

Στη μέση του ρολού μας βάζουμε μία μεμβράνη για να μείνει το μείγμα μας ισομεγέθες.

Με το που τυλίξουμε πολύ καλά, τυλίγουμε και τις άρκες (σαν καραμέλα).

Παίρνουμε άλλη μία μεμβράνη και τυλίγουμε.

Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Eίσαι αρχάρια στο βάψιμο φρυδιών: Δες τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για ombre βάψιμο

To να αποκτήσεις τέλεια σχηματισμένα και βαμμένα φρύδια δεν είναι εύκολη υπόθεση – ή τουλάχιστον αυτό πίστευα μέχρι πρόσφατα....
Διαβάστε Περισσότερα