Ο ψυχολογικός λόγος που δεν πετυχαίνει ποτέ η δίαιτα που κάνεις. Να τι μπορείς να κάνεις!

By

Πόσες δίαιτες έχεις κάνει χωρίς αποτέλεσμα; Επειδή είμαι σίγουρη πως η απάντηση θα είναι “πάρα πολλές”, μάλλον πρέπει να διαβάσεις παρακάτω.

Το να χάσεις βάρος δεν είναι εύκολη υπόθεση και η αλήθεια είναι πως μερικές φορές στεναχωριέσαι που ενώ κάνεις δίαιτα δεν βλέπεις αποτελέσματα. Οι ειδικοί λένε πως το μυαλό σου είναι αυτό που μπορεί να κάνει το σώμα σου να αντιστέκεται.

Τι ακριβώς κάνει το μυαλό σου; Σε σαμποτάρει με τις δίαιτες πείνας.

Αν είσαι σαν τους περισσότερους ανθρώπους που κάνουν συχνά δίαιτα σίγουρα θα έχεις δοκιμάσει όλες τις δίαιτες που είναι στη μόδα. Παρόλα αυτά το σώμα σου δείχνει να αντιστέκεται. Τι συμβαίνει;

Σύμφωνα με την κλινική διατροφολόγο, Carolyn Mein, πολλές δίαιτες σε κάνουν να λιμοκτονείς και έτσι το στομάχι σου καταλήγει να δίνει σήμα στο μυαλό σου ότι πεινάει. Το μυαλό σου με το που παίρνει αυτήν την πληροφορία σταματάει τα πάντα και αρχίζει να κρατάει το λίπος στο σώμα σου λόγω του ότι αισθάνεται ότι απειλείται η υγεία σου.

Και το χειρότερο είναι πως όσο πιο συχνά κάνεις δίαιτες πείνας που σε κάνουν να λιμοκτονείς τόσο πιο δύσκολο θα είναι για το σώμα σου να σταματήσει να σκέφτεται ότι δεν πεινάς και τόσο πιο δύσκολο θα είναι για σένα να χάσεις βάρος στο μέλλον.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να σώσεις την κατάσταση; Κάνε δίαιτες πείνας για πολύ μικρά χρονικά διαστήματα (όχι περισσότερο από 3 ημέρες). Αυτές τις 3 ημέρες τρώγε φρούτα και λαχανικά έτσι ώστε να κάνεις μια μίνι αποτοξίνωση που είναι απαραίτητη μια στο τόσο.

Το πιο σημαντικό όμως είναι να μάθεις να ακούς το σώμα σου και να ανακαλύψεις τι χρειάζεται και τι λαχταράει. Αντί να πάρεις, για παράδειγμα, ένα παγωτό την επόμενη φορά που θα θελήσεις κάτι γλυκό και κρύο, φάε μερικά κρύα φρούτα.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News