Οι διατροφολόγοι λένε πως αυτό το φρούτο έχει πιο πολύ ζάχαρη και από μια Μars!

By

Δεν είναι όλα τα φρούτα γεμάτα ζάχαρη. Υπάρχουν, όμως, μερικά -δεν σας πάει ο νους- που αποτελούν διατροφικές βόμβες.

Είναι σημαντικό να καταναλώνετε μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών αλλά μερικά φρούτα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες”, έει η διατροφολόγος Paula Simpson.

“Aυτά τα φρούτα έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη πράγμα που σημαίνει πως θα σας οδηγήσουν στην ανάγκη να θέλετε πολύ σύντομα να ξαναφάτε ζάχαρη μιας ανεβάζουν τα επίπεδα της ινσουλίνης στον οργανισμό σας”, συμπληρώνει.

Όλοι οι διατροφολόγοι συμφωνούν πως τα μούρα και τα μήλα είναι τα πιο υγιεινά φρούτα. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και είναι πολύ υγιεινά ενώ έχουν πολύ λίγες θερμίδες. Αρκεί να σου πω πως ένα μούρο έχει μόλις 1 θερμίδα.

Ποια είναι, όμως, τα φρούτα με την περισσότερη ζάχαρη;

Το μάνγκο Σύμφωνα με τους διατροφολόγους ένα φλιτζάνι μάνγκο περιέχει 23 γραμμάρια ζάχαρης. Είναι σχεδόν το ίδιο με τη ζάχαρη που περιέχει μια mars.

Η μπανάνα Είναι η πιο απλή επιλογή για φρούτο μιας και δεν χρειάζεται καν καθάρισμα. Παρόλα αυτά μια μπανάνα είναι κατά 25% ζάχαρη.

Τα σύκα Σύμφωνα με τους ειδικούς ένα μικρό σύκο περιέχει 8 γραμμάτια ζάχαρης και μόλις 1 γραμμάριο φυτικές ίνες. Δεν αποτελούν επομένως την τέλεια επιλογή.

Τα κεράσια Προσοχή στα κεράσια μιας και είναι πολύ εύκολο να το παρακάνετε. Ένα φλιτζάνι κεράσια περιέχει 18 γραμμάρια ζάχαρης.

Τα σταφύλια Ένα φλιτζάνι σταφύλια περιέχει 15 γραμμάρια ζάχαρης. Είναι σαν να τρως δηλαδή μισή twix.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty News & Trends Μυστικά Ομορφιάς

Τα πιο απλά μυστικά για να δείχνεις όμορφη στις φωτογραφίες (και τις selfies)!

Βαριόμουν τόσο πολύ χθες το βράδυ που χάζευα για αρκετή ώρα στο Instagram και κοίταζα αφηρημένα selfies φωτογραφίες της...
Διαβάστε Περισσότερα