Οι γλυκαντικές ουσίες που μπορείς να τρως εκτός από ζάχαρη!

By

Θες να βγάλεις τη ζάχαρη από τη ζωή σου και καλά κάνεις. Μπορεί ένα γλυκάκι μια στο τόσο να μην κάνει κακό αλλά αν είσαι γλυκαντζού τότε χρειάζεται μια λύση για να σταματήσεις να τρως ζάχαρη.

Υπάρχουν πλέον στο εμπόριο πολλές εναλλακτικές και εγώ σου έχω παρακάτω τις καλύτερες.

Στέβια Πρόκειται για ένα υποκατάστατο της ζάχαρης το οποίο προέρχεται από φυτά. Δεν έχει θερμίδες, δεν περιέχει υδατάνθρακες και είναι 200 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη. Παρόλα αυτά τα φύλλα στέβια δεν έχουν γίνει αποδεκτά από τον FDA (τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας).

Erythritol Είναι ένα ζαχαρώδες ποτό το οποίο φτιάχνεται από καλαμπόκι. Είναι κατά  60-80% όσο γλυκιά είναι και η ζάχαρη και έχει από 0 έως 0,2 θερμίδες ανά γραμμάριο.

Monk fruit Πρόκειται για ακόμα ένα υποκατάστατο της ζάχαρης το οποίο δεν έχει θερμίδες. Είναι κι αυτό 250 φορές πιο γλυκό από την κανονική ζάχαρη.

Truvia Είναι ένα πολύ γλυκό υποκατάστατο το οποίο δεν έχει θερμίδες. Φτιάχνεται από φύλλα στέβια, erythritol και άλλα φυτικά υλικά.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News

post-image
Κατερίνα Λάσπα Να Σου Πω

Μεγάλωσα και… σέβομαι πολύ τον εαυτό μου για να παραμένω “σιωπηλή”…

Μεγάλωσα και… • θέλω δίπλα μου μόνο ανθρώπους αληθινούς. Ανθρώπους που λένε αυτό που σκέφτονται και που σκέφτονται στ’...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
FITNESS Κάψε θερμίδες

Δυνάμωσε τον κορμό και τους ώμους σου με την απίστευτα δύσκολη άσκηση της Adriana Lima

Είναι σκληρή, είναι ustoppable όπως την αποκαλούν οι άλλοι άγγελοι της Victoria’s Secret και τα δίνει όλα όταν γυμνάζεται....
Διαβάστε Περισσότερα