Οι τροφές του Οκτώβρη που πρέπει να βάλεις στην καθημερινότητά σου

By

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να τρως εποχιακά φρούτα και λαχανικά. Οτιδήποτε είναι εποχής είναι πάντα πιο υγιεινό και πιο νόστιμο.

Πέρα, όμως, από την κολοκύθα που είναι το κατεξοχήν φθινοπωρινό λαχανικό υπάρχουν και άλλες τροφές -κυρίως φρούτα και λαχανικά- που αυτή την εποχή πρέπει να αρχίσεις να τρως.

Επισκέψουν λοιπόν τον μανάβη της γειτονιάς σου ή το τμήμα μαναβικής του σούπερ μάρκετ και προμηθεύσου τα εξής:

Μήλα Κάντα χυμό ή φάτα τα με λίγη κανένα. Βάλτα σε πίτες ή κάντα γλυκό. Τον Οκτώβριο τα μήλα Granny Smiths και Fuji είναι στα καλύτερά τους.

Πατζάρια Είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά. Βάλτα σε σούπες, ψήστα στη σχάρα ή μαρινάρισέ τα με λίγο ξίδι μπαλσάμικο.

Μπρόκολο Θα το βρεις όλο το χρόνο αλλά τώρα είναι η εποχή του. Φάτο ψητό ή μαγείρεψέ το και κάντο σάλτσα για τα μακαρόνια σου.

Σύκα Τα σύκα είναι από τα πιο νόστιμα φρούτα του φθινοπώρου. Ρίξε από πάνω λίγο μέλι και φάτα σαν γλυκό. Η πιο υγιεινή εναλλακτική είναι να τα βάλεις στη σαλάτα σου.

Σταφύλια Φάτα για σνακ ή ψήστα στο φούρνο. Ταίριαξέ τα με τυρί και θα πάθεις την πλάκα σου.

Λαχανάκια Βρυξελλών Ψήστα στη σχάρα και βάλτα μέσα στη σαλάτα σου. Είναι σούπερ υγιεινά και αξίζουν να βρίσκονται στο τραπέζι σου.

Κουνουπίδι Κάντο αλεύρι και φτιάξε την πιο νόστιμη πίτσα. Ρίξτο στις σάλτσες σου ή φάτο πανέ.

Γλυκοπατάτες Κόψτες όπως κόβεις τις τηγανιτές πατάτες και ψήστες στο φούρνο. Άδειασε την ψίχα και κάντες γεμιστές με κιμά και λαχανικά. Θα τις αγαπήσεις και σε αυτή την εκδοχή τους.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News