Πάνδανος: Μετά το αβοκάντο αυτή είναι η νέα “it” τροφή που σε λίγο θα τρώνε όλοι!

By

Μπορεί να μην το έχεις ακούσει ποτέ ξανά αλλά ο πάνδανος έχει κερδίσει ήδη τους Βρετανούς που τον τρώνε σαν τρελοί.

Την αποκάλυψη έκανε πριν από λίγο καιρό η βρετανίδα σεφ Νιγκέλα Λόουσον η οποία αναφέρθηκε στον πάνδανο ως το νέο superfood που πρέπει να βάλουμε στη διατροφή μας.

Ο πάνδανος είναι ένα ποώδες φυτό με γλυκά και πικάντικα φύλλα που αναπτύσσεται στην νοτιοανατολική Ασία και χρησιμοποιείται  κυρίως σε επιδόρπια και ποτά.

Από τους καρπούς του εξάγεται ένα αλεύρι το οποίο είναι ιδανικό για κέικ, brownies και γενικά γλυκά που φτιάχνονται με αλεύρι. Επίσης σερβίρεται και μέσα στο τσάι.

Επιπλέον τα φύλλα του μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα ψητά σου κρέατα και ψάρια και να τους δώσουν μια ιδιαίτερη αλλά πολύ ωραία γεύση. Εναλλακτικά μπορείς να το προσθέσεις και σε ρύζι ή μακαρόνια και να ενισχύσεις την ουδέτερη γεύση τους.

Λένε ότι από τη στιγμή που θα το γευτείς μια φορά δεν θα ξεχάσεις ποτέ τη γεύση του. Τα φύλλα του μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το τύλιγμα άλλων υλικών όπως είναι το κοτόπουλο και το ρύζι και να τους δώσουν μια ιδιαίτερη γεύση και ένα ιδιαίτερο άρωμα.

Τέλος με τα φύλλα του φυτού μπορείς να φτιάξεις τσάι το οποίο έχει την “ικανότητα” να σε ανακουφίσει από πόνους στο στήθος, κράμπες, σπασμούς, πονοκεφάλους ή και να ρίξει την πίεση αν έχεις.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News